Mozgalmas lesz az ünnepi hétvége a Balatonnál és Zalakaroson

Szerző: Gulyás J. Attila

Forrás: turizmus.com

 2022. március 12. 09:03

Füreden, Hévízen, Keszthelyen is gazdag és sok ingyenes program várja az ünneplőket a hétvégén, és az sem fog unatkozni, aki Zalakarosan tölti el a következő négy napot.

Az üdülőtérség legjelentősebb művészeti rendezvénye ezúttal is a Balatonfüredi Tavaszi Fesztivál megnyitása lesz, március 12-én az Anna Grand Hotel Színháztermében a Négy évszak című koncertsorozat első hangversenyével tisztelik meg az ünneplőket. A Mendelssohn Kamarazenekar más remekművek mellett Vivaldi Négy évszak című művéből a Tavaszt szólaltja meg, és színpadra lép Tokody Ilona, Kossuth-díjas énekművész.

Hévízen könnyűzenei műsor ad jelt az ünnepre, szombaton a Re Folk Zenekar koncertezik, vasárnap Gregor Bernadett és Csengeri Attila estéje várják az érdeklődőket.

Gyenesdiás Festetics Imre Állatparkjában családi évnyitót tartanak szombaton, a település ikonikus Malmában gyógynövény-bemutatóra várják az érdeklődőket.

Keszthely március 15-i megemlékezése feltehetően a gyerekek számára lesz az legemlékezetesebb, a keddi megemlékezés után ugyanis bemutatják Kossuth Lajos pisztolyát és '48-as szablyákkal is megismerkedhetnek a fiatalok. A Balaton Múzeum ezúttal ingyenes családi napra várja az ünneplőket.

A Balaton Táncegyüttes, a Tarsoly Zenekar és a Siófoki Férfi Dalkör Keljetek fel, Rákócziak! című zenés, táncos produkcióját láthatják az ünneplők a Siófok Fő terén sorra kerülő március 15-i megemlékezés után, este fényfestés teszi ünnepi hangulatúvá a teret.

Március 12-én vártúrára várják a mozgásra vágyakozókat a szigligetiek, Révfülöpön ugyancsak szombaton handpand-zenés, misztikus irodalmi barangolásra hívják a Gajdos Erika író munkája iránt érdeklődőket.

Számos szabadidős program várja azokat, akik a hosszú hétvégét a Balaton környékén töltik el

Fotó: 123rf.com

A legütősebb ünnepi programmal ezúttal talán Zalakaros készül. Március 12-én a Fonyódi Huszár Bandérium huszár őrjárat szabadtéri bemutatóját kísérhetik figyelemmel az érdeklődők, délután gyerekkoncert, fúvószenekari hangverseny, este Disco Party ígér jó hangulatú időtöltést. Vasárnap különleges kokárdát, és magyaros motívumokkal díszített medált készíthetnek az ügyes kezű karosiak és a fürdővendégek, késő délután borvacsora, majd a Forr a Dalom címmel DJ-party zárja a napot. A kedd Pilvax kávéházi kapunyitással kezdődik, délután a Nagyrécsei Ritmuskórus tart szabadtéri bemutatót. Az ünnepi megemlékezés után nyitják meg a kirakodóvásárt.