Szarvasbőgéstúrák a Pilisben is

Forrás: turizmus.com

 2017. szeptember 01. 13:37

Szarvasbőgéstúrákat és szakvezetéseket tartanak a Pilisi Parkerdőben és a Budakeszi Vadasparkban szeptember elejétől október végéig több alkalommal.

A szarvasbőgés erdeink egyik különleges jelensége, azonban még a rendszeresen túrázók is csak ritkán találkoznak vele, hiszen a gímszarvas bikák alapvetően a szaporulat fenntartása és nem az emberek elkápráztatása miatt adnak évről évre „koncertet". Bár nászidőszakban a felajzott bikák elsősorban a vetélytársak távoltartására és a szarvastehenek meghódítására koncentrálnak, a túlzott emberi érdeklődés zavarja az állatok nyugalmát, akadályozza a szaporodást.

A Pilisi Parkerdő Zrt. által indított szarvasbőgéstúrák résztvevői erdész-vadász szakember vezetésével ismerhetik meg az esti erdőt és jó eséllyel hallhatják a területen és környékén élő szarvasbikák nászi hangját, a szarvasbőgést is.

Nászi ének a Pilisben

Fotó: Lampert Zsolt / Pilisi Parkerdő Zrt.

A szarvasbőgés-túrák egy-egy alkalommal korlátozott létszámú érdeklődőt fogadnak, és a helyszínen részvételi díjat kell fizetni. Az időpontokról, az árakról és a jelentkezésről a www.parkerdo.hu honlapon lehet tájékozódni.