Több mint 1000 tájfutó Miskolcon

Forrás: turizmus.com

 2016. július 31. 16:01

Miskolcon 6 napon át a tájfutóké a város, hiszen július 30-augusztus 4. között két rangos sporteseményt is rendeznek itt: a Tájékozódási Futó Egyetemi Világbajnokságot és a Hungária Kupa Nemzetközi Tájékozódási Futóversenyt.

35 ország közel 350 sportolója küldte el nevezését a felsőoktatási intézmény hallgatóinak legnagyobb megmérettetésére. Olyan távoli országokból is érkeztek küldöttségek a borsodi megyeszékhelyre, mint az Amerikai Egyesült Államok, Ausztrália, Egyesült Királyság, Japán, Kanada, Kína, vagy Új-Zéland.

A rangos világesemény kísérő versenyeként, azonos időpontban és helyszínen rendezik meg a legnagyobb hazai tájfutó viadalt, a Hungária Kupa Nemzetközi Tájékozódási Futóversenyt, melyen közel 800 sportoló indult. A szervezőbizottság nem titkolt szándéka az volt a versenyprogram kialakításakor, hogy a világ számos pontjáról érkező sportoló és vendég megismerhesse Miskolcot és környékét. A megnyitót a Diósgyőri várban rendezték, a vasárnapi rövidtávot Lillafüreden, a hétfői hosszútávot a Csanyikban, a Királyasztalon, a keddi látványos sprintváltót Miskolc belvárosában, míg a szerdai középtávot és a csütörtöki váltót Jávorkúton hívják életre.

További információk: www.wuoc2016.hu/index.php/hu/ www.facebook.com/wuoc2016