Zenei zarándoklatra hív a Pannonhalmi Főapátság

Forrás: turizmus.com

 2023. július 11. 09:49

Az egész világot bejárhatjuk a Pannonhalmi Főapátság idei Jazznyár koncertsorozatával. A világ minden tájáról érkeznek fellépők. A zenészek a bencés szerzetesközösség pincészetének kóstolóteraszán és a gyógynövénykert környezetében nyújtanak élményt kiváló borok és finom ételek társaságában.

A műfaj hazai és külföldi előadói zarándokolnak el ezen a nyáron Pannonhalmára, és hívják a közönséget zenei utazásra. A hat alkalomból álló koncertsorozat június 9-én indult a Random Trip fellépésével – tájékoztatta lapunkat a Pannonhalmi Főapátság.

A sorozat épp a felénél tart. Júliusban és augusztusban további három koncerttel várják a zeneszeretőket. Július 21-én is maradnak az amerikai vonalon a szervezők. A bostoni Berklee College of Music énekprofesszora, Vinx lép színpadra, aki mások mellett Sting, Elton John és Cher után a pannonhalmi gyógynövénykertben a magyar Banai Szilárd & Friends formációval ad koncertet. Ezen az estén a szórakoztató, őszinte és tiszta örömzenéé lesz a főszerep.

A nyáron még három alkalommal várják a koncertekre az érdeklődőket Pannonhalmán

Fotó: Pannonhalmi Főapátság

 

„Annak ellenére, hogy látszólag könnyed slágereket játszunk, a színpadról mégis sokszor igen kemény jazz szól, de LGT-be, Kovács Katiba, a legnépszerűbb előadókba »csomagolva«" – így vall Sárik Péter együttesének sikersorozatáról, a Jazzkívánságműsorról.

A Sárik Péter Trió Falusi Mariannal a legismertebb magyar slágereket jazzköntösbe bújtatva hozza el Pannonhalmára augusztus 11-én.

A Jazznyár utolsó koncertjén pedig saját szerzeményeik mellett világslágerek is felcsendülnek a Sax-O-Funk átiratában. A formációt ezúttal Keresztes Ildikó is erősíti, így egy igazán különleges zenei élményre készülhet a közönség.