Fernando Hierro a felelős turizmus új nagykövete

Forrás: turizmus.com

 2018. február 07. 18:42

A Turisztikai Világszervezet és főtitkára, Zurab Pololikashvili a nemzetközi futballsztárt nevezte meg a szervezet nagyköveteként.

"Turistaként mindannyian meg tudjuk változtatni a világot azzal, hogy felelősen viselkedünk ott és azokkal az emberekkel és kultúrákkal szemben, amelyeket meglátogatunk.

Csapattagnak érzem magam, és támogatom a Turisztikai Világszervezet törekvését, hogy biztosítsa az idegenforgalom jótékony hatásait mindenki számára” – mondta Hierro, amikor elfogadta a megbízást.

Fernando Hierro, az új nagykövet

Fotó: turizmus.com

Fernando Hierro neve összefonódik a Real Madrid csapattal, amelynél több mint 600 meccset játszott. Ötször nyerte meg a spanyol ligát, ötször a spanyol szuperkupát, a királyi kupát, és három alkalommal kapta meg az UEFA Champions League címet. A spanyol nemzeti válogatottban 89 mérkőzést játszott, és részt vett a négy világbajnokságban is. Jelenleg a Királyi Spanyol Futballszövetség sportigazgatója.

„Fernando egy kivételes sportoló és kiváló példa az emberi nagyságra, és mint a világszervezet barátja segít minket a pozitív értékek és a valódi hasznok propagálásában, amelyeket a turizmus képvisel” – méltatta a főtitkár.