Milánó teljes erővel készül az Expo-ra

Forrás: turizmus.com

 2015. április 21. 14:34

Olaszország egyébként is a turizus egyik világcsúcs-tartója – bevételben és az ország lakosságához képest számított látogatószámban egyaránt – de a milánói, május 1-től október 31-ig tartó világkiállítástól még több bevételt remélnek.

A legfőbb milánói attrakciók között van a divat is és nemcsak a ruházkodás, a vásárlás és az előretörő vintage üzletek terén: a butikszállodák berendezésében is nagy szerepet kapnak a   világmárkák – emeli ki az ÖBB úti magazinja. Ilyen a Maison Moschino, amelynek extravagáns berendezése a világ minden tájáról sok turistát vonz. A vendéglátás terén az olaszok egyébként is verhetetlennek tűnnek, de most még többen kóstolják majd meg a Negroni koktélt, hogy utána megkóstoljanak egy jó ossobucco-t, az óvárosi El Brellinben.  A legendás Arengario étterem a milánói Dóm után a város talán leghíresebb nevezetessége, különösen aperitifjei és pastái emlékezetesek.

A történelem, az építészet, a design és a divat a legfőbb attrakciók, amelyek az Expo-tól függetlenül is vonzzák a turistát, de az idén még több látogatót remélnek, akik a nagyváros környéki panziókat is színültig töltik majd – bízik benne a helyi turisztikai hivatal.