Ünnepel a Rubik-kocka – kiállítás New Jersey-ben

 2014. március 31. 11:33

Negyven éves a világ egyik legzseniálisabb játéka, a Rubik-kocka, amely az egyik leghíresebb hungaricum is egyben. Ebből az alkalomból világszerte ünnepségekre és jeles eseményekre, találkozókra kerül sor.

A hétvégén találkozott Rubik Ernő Jose Emanuel Barrosóval és az uniós számos más vezető tisztviselőjével, hogy díszebéden ünnepeljék meg a világra szóló találmány 40. évfordulóját.

Barroso elnök a találkozón így nyilatkozott: „Ez az időtlen játéknak a világ minden részén az európai zsenialitás ikonikus szimbóluma lett. A Rubik-kocka a zavarba ejtő komplexitás, a győzedelmes intelligencia, a kreativitás és az innováció végső metafórája.

A Rubik-kockán túl elnevezésű kiállítás 2014. április 26-án a New Jersey-i Jersey City-ben, a Liberty Science Centerben nyílik meg, és az elkövetkező években tudományos központokat, kulturális intézményeket és alternatív kiállítóközpontokat fog bejárni szerte a világon.

A kiállítás témáját azon innovációs eszközök és felismerések képezik, amelyek a népszerű játék 40 évére vezethetők vissza.