Hétvégi útlezárások a budai Várban

Forrás: turizmus.com

 2016. július 19. 15:13

Pénteken délelőtt csak pár órára, szombaton viszont egész napra lezárják a budai Vár területét a forgalom elől, így a turistabuszok egyáltalán nem hajthatnak fel.

A Magyar Turisztikai Ügynökség értesíti az érintett szakmai szereplőket, hogy a rendőrség tájékoztatása szerint július 22-én, pénteken délelőtt a Nándorfehérvári Diadal Emléknapja alkalmából megemlékezés lesz a budai Vár területén.

A rendezvény zavartalan lebonyolítása érdekében 10 és 11.30 óra között szakaszosan lezárják a Lánchíd – Clark Ádám tér – Hunyadi János út vonalát. Ezért a turistabuszok regisztrációjára 9.30 és 11.30 között nem lesz lehetőség, ugyanis nem hajthatnak be a budai Vár területére.

Az MTÜ kéri a turisztikai szakmát, hogy a Várba tervezett aznapi buszos városnézéseiket a fentieket figyelembe véve ütemezzék át, vagy lehetőség szerint vegyék igénybe az alternatív útvonalakat. Javaslataikat ezen a linken találják.

Másnap, a NightRun rendezvény előkészületei miatt, egész napos lezárás lesz a Vár területén, tehát július 23-án egyáltalán nem lehet oda turistabusszal feljutni, ezért a regisztrációs pontok sem működnek majd.