Kelet-kínai nagyvárosba indul új légi járat Budapestről

Forrás: turizmus.com

 2023. május 20. 21:54

Kezdetben két charter, majd június közepétől hetente egy, júliustól pedig heti két menetrend szerinti járatot tervez Ningpo és Budapest között a China Eastern-csoporthoz tartozó Shanghai Airlines a Boeing 787-9 Dreamlinereivel.

Járatot indít Ningpo és a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér között a China Eastern-csoporthoz tartozó Shanghai Airlines, jelentette be a légitársaság a Ningpo városában harmadszor megrendezett Kína-Közép-Európa kereskedelmi kiállításon - értesült az airportal.hu.

A járatnyitás két fázisban történik, kezdésként május 29-én, majd június 5-én két közvetlen charter-járatpár repül a Jangce-delta régióban, Csöcsiang tartomány északkeleti részében lévő város és a magyar főváros között. Az első járat helyi idő szerint május 29-én 21:40-kor érkezik Budapestre és 23:55-kor indul vissza Ningpóba.

A forgalmas kelet-kínai kikötőváros, Ningpo is elérhetővé válik hamarosan közvetlen légi járattal Budapestről

Fotó: 123rf.com

A második fázisban június 12-től már hetente egy alkalommal, hétfőnként menetrend szerinti járatként repül az útvonalon a légitársaság, júliustól pedig hetente két közvetlen járatra (hétfő és csütörtök) bővül az összeköttetés a tervek szerint.

A járatokat a Shanghai Airlines Boeing 787-9 Dreamliner repülőgépei teljesítik, ugyanezek hetente három alkalommal repülnek már Sanghaj és Budapest között is.

Ningpo a negyedik kínai város, amely közvetlen járattal elérhetővé válik a magyar fővárosból. Jelenleg az Air China Peking (június 19-től) és Csungking, a Shanghai Airlines Sanghaj városaival köti össze Budapestet.