Újgenerációs turisztikai alkalmazás Budapesten

Forrás: turizmus.com

 2019. április 25. 14:19

A magyar fejlesztésű Like Locals alkalmazás segítségével helyiek mutathatják meg a turistáknak a városukat egyelőre Budapesten, Barcelonában és Londonban.

Az App Store-ból és Google Play-ből most ingyenesen letölthető, jelenleg béta verziójú applikáció fejlesztőinek célja, hogy forradalmasítsák a turizmus világát a kifejezetten az Y generáció utazási szokásaira szabott alkalmazással. Az applikáció egyedisége abban rejlik, hogy olyan városi sétákat, túrákat, vagy ahogy az alkalmazás hívja őket, „footprinteket” kínál felhasználói számára, amelyek állomásait a helyiek állították össze olyan különleges helyszínekből, amiket a hagyományos turistaútvonalak nem érintenek. Az egyes állomásokon a felhasználók a helyiek történetei, leírásai alapján ismerhetik meg a kiválasztott várost és annak eddig rejtett nevezetességeit.

Cél valóban személyre szabott és autentikus élmények biztosítása

Fotó: turizmus.com

A most elérhető tesztverzió segítségével három város, Budapest, Barcelona és London fedezhető fel a helyiek ajánlásai alapján. Ezekben a városokban egyenként közel 30-30 footprint, azaz útvonal található, azonban a fejlesztők ezt a jövőben szeretnék bővíteni, amihez szintén várják a felhasználók saját történeteit, kedvenc nevezetességeit.