Nagyágyúk adnak holdfényes koncertet a 12. Paloznaki Jazzpikniken

Forrás: turizmus.com

 2023. november 29. 14:15

Az ünnepi készülődés jegyében a szervezők bejelentették a 2024. augusztus 1-3. között meghirdetett 12. Paloznaki Jazzpiknik első nagyszínpados fellépőit. A butikfesztivál jövőre is a balatoni nyár egyik legnagyobb várományosa.

A legendás nemzetközi zenészek és formációk mellett a hazai jazz élvonala és a legújabb, kísérleti zene ezúttal is kiemelt helyet kap a pikniken. Augusztus 2-án a funky koronázatlan királya, a The Brand New Heavies lép fel, majd Tony Hadley, a Spandau Ballet egykori énekese pörgeti fel a piknik-hétvégét.

Augusztus 3-án, szombaton a holland Son Mieux táncoltatja meg a piknikezőket, majd a szervezők régi vágyaként a Morcheeba ad holdfényes koncertet a szőlőhegy oldalában.

Az augusztus 1-jei nyitóestre egy dögös meglepetés-sztárfellépővel készülnek, a csütörtöki nap headlinerére december 6-án, az ünnepi szezon egy kiemelt momentumaként derül fény. A további fellépőkről folyamatos tájékoztatást adnak a szervezők.

Augusztus 3-án, szombaton a holland Son Mieux táncoltatja meg a piknikezőket

Fotó: Philine van den Hul

A Jazzpiknik az egyre fiatalodó közönségének szeretne kedvezni azzal, hogy bevezeti a „kisfelnőtt" jegyet, amellyel a 14 és 23 év közötti fiatalok vásárolhatnak kedvezményes belépőt a 2024-es fesztiválra. A fiatalabb generációnak szól a Son Mieux zenekar is, amely – többek között – az idei Sziget Fesztivál Nagyszínpadának nyitóprodukciója is volt.

„A Jazzpiknik kiemelt missziója a zenei edukáció, minden évben próbálunk általunk értékesnek tartott zenei produkciókat elhozni és bemutatni a közönségnek – nyilatkozta Valde Orsolya, a Jazzpiknik alapító-fesztiváligazgatója, hozzátéve, hogy a Son Mieux és Tony Hadley Spandau Ballet egyaránt örömet okozhat a 30+-os korosztálynak és remélhetőleg a kisfelnőtteknek is.