2022 legolvasottabb cikkei a Turizmus.com-on – 1. rész

Szerző: Fucskó Hajnalka

Forrás: turizmus.com

 2022. december 30. 17:49

Mielőtt elköszönünk 2022-től, még összegyűjtöttük az év legnépszerűbb cikkeit. Fordított sorrendben mutatjuk a Turizmus.com top 10 legolvasottabb írását 2022-ből. Az utazási korlátozások enyhítése, szállodabezárások és -nyitások, meg az energiaválság voltak a legforróbb témák a turizmusban idén.

10. Top 10 fiatal: indul a szavazás a második fordulóban

December elején olvasóink segítségét kérjük ahhoz, hogy a 2023 februárjában megjelenő, „A turizmus 50 fontos szereplője, 2022" című, sorban a kilencedik Top 50/Top 10-es exkluzív kiadványunkban közzé tehessük a szakma legígéretesebb fiatal szakembereinek top 10-es listáját. A közönségszavazásba bejutott fiatalok névsorára olyan sokan voltak kíváncsiak, hogy a szavazásra buzdító cikkünk az év 10. legolvasottabb írása lett.

Fotó: 123rf.com

9. Budapest új látványossága: világkörüli fényséta a Palatinuson

A margitszigeti strand téli hasznosítására a Budapest Gyógyvizei és Hévizei Zrt. egy lengyel céggel összefogva október végén fényparkot nyitott a Palatinus területén. A varázslatos Lumina Parkban a látogató világ körüli utazásra indulhat, és különböző látványelemek, hangeffektusok segítségével képzeletben bebarangolhatja Indiát, Ausztráliát, Kínát vagy az Egyesült Államokat egészen február végéig.

Fotó: BGYH Zrt.

8. Nyáron heti háromszor utazhatunk éjszakai vonattal az Adriára

Ezen a nyáron is elindult a horvát tengerpartra a MÁV-Start közvetlen éjszakai járata, az Adria InterCity. A járattal június 10-től szeptember 24-ig a főszezonban heti 3 alkalommal, az elő- és utószezonban heti 2 alkalommal utazhattak Splitbe a tengerparti nyaralásra vágyó magyarok. A horvát tengerpart iránti hatalmas érdeklődés egyenesen a 8. helyre röpítette az Adria vonatos megközelítéséről szóló cikkünket.

Fotó: MÁV

7. Március 20-ára visszavonhatják a legtöbb korlátozást Németországban

Tavaly télen még a legtöbb országban életben voltak a járványügyi korlátozások, s az utazóközönség kiéhezve várt minden olyan bejelentést, amely a korlátozások feloldásáról szólt. Ennek fényében nem meglepő, hogy előkelő helyen végzett az a február közepén kiszivárgott hír, mi szerint március 20-ra visszavonhatják a legtöbb járványügyi korlátozást Németországban. A német szövetségi kormány három lépésben végrehajtandó enyhítési tervét ebben a cikkben írtuk meg.

Fotó: 123rf.com

6. Lejárt az utazási korlátozások ideje, nagyot ugorhat idén a nemzetközi turizmus

Az utazási korlátozások feloldásáról szólt a 6. legolvasottabb cikkünk is. Tavaly januárban jelentős áttörést jeleztek előre az ENSZ Turisztikai Világszervezetének (UNWTO) friss adatai: a szakértői várakozások a 2021-es 4 százalékos növekedést követően 2022-re már a globális turizmus átlagosan 55 százalékos növekedését vetítették előre. Mint a szervezet akkor írta: „2022-ben az utazási hajlandóság helyreállásának első számú katalizátora az egyes országok utazási korlátozásainak nagymértékű lazítása lesz." Így is lett.

Fotó: 123rf.com

Cikkünket holnap folytatjuk, az év utolsó napján megmutatjuk, melyik volt a top5 legolvasottabb cikk a Turizmus.com-on 2022-ben.