2023-ra az összes új intézmény megnyílik a Városligetben

Forrás: turizmus.com

 2019. július 22. 11:51

Gőzerővel folyik az építkezés a Városligetben. A Liget Projekt keretében megvalósuló fejlesztések kétharmada már épül vagy elkészült, 2022-re pedig valamennyi új épület állni fog.

2023-ig megnyílik az összes új intézmény, és teljes szépségében készen lesz a megnövekedett és megújított zöldfelületű park is - tájékoztatott a beruházást végző Városliget Zrt.

Az idén már kész épületek átadására is sor kerül. Az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ épületét már birtokba vehették a múzeumi szakma képviselői. Ősszel Millennium Házaként nyitja meg kapuit a Városliget aranykorát bemutató időszaki kiállítással a felújított egykori Olof Palme Ház, bejárata előtt egy, a Városligetben újdonságnak számító Rózsakerttel.

Fejlesztések a Városligetben

Fotó: Liget Budapest Projekt

Ősszel a Városligetben a családok birtokba vehetik az ország egyik legnagyobb és legkomplexebb játszóterét. A parkfejlesztés második ütemében kialakítanak több sportpályát és egy 2 kilométeres, kivilágított futókört is.

Már építik a Nagyjátszótér elemeit

Fotó: Liget Budapest Projekt

2017 év vége óta zajlik a Néprajzi Múzeum ikonikus épületének a kivitelezése, az épület – amely tavaly az International Property Awards nemzetközi ingatlanszakmai versenyen elnyerte az „Európa legjobb középülete” elismerést, illetve a „World’s Best Architecture” különdíjat –jövő év végére már szerkezetkész állapotban lesz.

A Néprajzi Múzeum jövő év végére szerkezetkész állapotban lesz

Fotó: Liget Budapest Projekt

A mélyépítési szakaszt követően javában zajlanak a Magyar Zene Háza kivitelezésének magasépítési munkálatai, egy éven belül szerkezetkész lesz a világhírű japán sztárépítész, Sou Fujimoto által tervezett különleges épület, amely az egykori Hungexpo irodaházak helyén jön létre.

Zajlanak a Magyar Zene Háza kivitelezésének magasépítési munkálatai

Fotó: Liget Budapest Projekt

Előrehaladott állapotban van a Dózsa György úti mélygarázs kivitelezése is, jelenleg az épület vasbeton szerkezetének kialakítása zajlik. A három szinten, mintegy 800 autót befogadni képes mélygarázst várhatóan már jövő nyártól használhatják majd a Ligetbe látogatók.

További földalatti parkolók is épülnek, hogy megvalósuljon az autómentes Városliget. Az Állatkerti körúton 700, míg a Hermina úton egy 275 férőhelyes létesítmény épül. A Kós Károly sétány forgalommentes sétánnyá alakul, így napi 10-15.000, a parkon áthaladó autótól szabadul meg a Liget.

Jelenleg a Dózsa György úti mélygarázs vasbeton szerkezetének kialakítását végzik

Fotó: Liget Budapest Projekt

További nagyszabású fejlesztések – Új Nemzeti Galéria, Magyar Innováció Háza, Városligeti Színház – az év végén, a jövő év elején veszik kezdetüket.