Átadták a felújított verőcei strandot

Forrás: MTI

 2019. július 31. 11:15

Ebben a szezonban a Dunakanyar strandjainak jó részét felújítják, elsőként a verőcei lett kész, de a nagymarosi, majd a zebegényi is sorra kerül.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, Rétvári Bence a verőcei szabadstrand átadóünnepségén arról beszélt, hogy mindenkinek modern és korszerű körülményeket szeretne biztosítani a kormány a strandoláshoz. Az ország különböző pontjain zajló strandfelújításokról szól a Turizmus.com magazin július-augusztusi számának címlapsztorija.

Fürdőzők a felújított verőcei szabadstrandon az átadóünnepség napján

Fotó MTI/Máthé Zoltán

Mint mondta, a megújult strand családbarát, mert megtalálható benne minden, ami ahhoz kell, hogy a család különböző generációi jól és biztonságban érezhessék magukat: egyebek mellett pelenkázó, árnyékolók, strandröplabdapálya és szabadtéri kondipark.

Kitért arra is, hogy a Dunakanyarban és a Börzsönyben a Kisfaludy-program keretében egyre több szálláshely újult meg, más kormányzati támogatásokból pedig egyre több turisztikai látványosság is megépül. Kiemelte ezek közül a megújuló turistaházakat, az épülő bicikliutakat és a börzsönyi kisvasutat.

Grauszmann György, Verőce polgármestere elmondta, a település a Kisfaludy-program keretében elnyert 100 millió forint vissza nem térítendő támogatásból újította fel a szabadstrandot, amelyben megújultak a zöldfelületek, szabadtéri színpadot alakítottak ki, lecserélték a burkolatokat, új közvilágítást, kerékpártárolót kapott a létesítmény, és kiépült egy térfigyelő rendszer is.

Kapcsolódó cikkek

Strandfejlesztés 2.0

2019. július 25.