Bhután felére csökkenti horrormagas turisztikai díját

Forrás: turizmus.com

 2023. augusztus 29. 13:43

Bhután a felére csökkenti a turistáknak felszámított napi 200 dolláros díjat, hogy fellendítse a turizmust, amely a koronavírus korlátozások megszűnése után még mindig küzd a fellendülésért.

Bhután 2022. szeptemberében nyitotta meg határait a pandémia után a külföldiek előtt, akiknek látogatásukért 200 dollár turisztikai, úgynevezett fenntartható fejlesztési díjat kellett fizetniük személyenként és éjszakánként – írta meg a CNN.

Felére csökken a turisztikai díj Bhutánban

Fotó: 123rf.com

 

A turizmus fellendítése érdekében júniusban a kormány már enyhítette a szabályozást és a hosszabb tartózkodások esetében a turistáknak kevesebbet kellett fizetniük. A változtatás azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, így most szeptembertől mindenki számára új, 100 dolláros díj lép életbe, a következő 4 évre.

Az ország mindig is tartott a tömegturizmustól, ezért például hegycsúcsai megóvása érdekében tiltják a hegymászást. Már a pandémia előtti évtizedben is kellett turisztikai díjat fizetniük a turistáknak, de ennek összege akkor még csak 65 dollár volt.

Dorji Dhradhul, a turisztikai miniszter szerint a díj felére csökkentése fellendítheti az érkezések számát a szeptember-decemberi csúcsidőszakban, amikor számos vallási és kulturális esemény zajlik a főként buddhista országban.