European Best Destination 2020 – Hévíz a TOP 15-ben

Forrás: turizmus.com

 2020. február 07. 11:05

A minden évben meghirdetett European Best Destination versenyben Hévíz a 12. helyez zárt. A verseny kilencéves történetében Hévíz kapta a termál fürdővárosok közül a legtöbb szavazatot. Európa legjobb úti célja 2020-ban a franciaországi Colmar lett.

Február 5-én, 12 órakor zárult le az idei „European Best Destination 2020” szavazás, amelynek során több mint 600 ezer szavazat érkezett Európa legjobb úti céljaira.

A jeles versenyben már a részvétel is nagy jelentőségű volt Hévíz számára, hiszen olyan népszerű városokkal szállt ringbe, mint Párizs, Madrid vagy Bécs.

A megmérettetés során – a hazai voksokon túl – sok szavazat érkezett német, angol, norvég, osztrák, orosz és ázsiai utazóktól. Ez egyértelműen bizonyítja, hogy Hévíz előkelő helyen szerepel e nemzetek turisztikai célpontjai között is – olvasható Hévíz Város Önkormányzata közleményében.

Hévíz 2020-ban az Európa egészség fővárosa (European capital of well-being) elismerő címet viselheti

Fotó: Hévíz Város Önkormányzata

Hévíz nem pusztán a világ legnagyobb természetes termáltaváról híres; évek óta több és több vendéget vonzzanak ide a színvonalas szállodai szolgáltatások, a kiváló gasztronómiai és szabadidős lehetőségek, amelyek egyre népszerűbbek a családok és a baráti társaságok körében is.

A város a versenyben elért eredmény alapján 2020-ban Európa egészség fővárosa (European capital of well-being) elismerő címet viselheti.

Ezenkívül egész évben Európa leglátogatottabb turisztikai honlapján szerepel mint kiemelten ajánlott úti cél: ez 6 millió honlaplátogatót és 90 ezer Facebook-követőt jelent. A versenyben korábbi években szereplő településeken átlagosan 15%-kal nőtt a turisztikai aktivitás.

 

Colmar lett Európa legjobb úti célja 2020-ban

A 2009-ben alapított „European Best Destination” díjat annak érdekében hozták létre, hogy népszerűsítsék az európai turizmust és kultúrát, több mint 300 turisztikai partnerrel illetve az Európai Bizottság által létrehozott EDEN hálózattal együttműködve. 2019-ben Budapest nyerte el az Európa legjobb úti célja címet.

A versenyt 2020-ban Colmar nyerte, amelyet az elzászi borok fővárosaként és Franciaország egyik legnépszerűbb borturisztikai úti céljaként tartanak számon. A városban a napfényes napok száma meghaladja az évi 300-at. Műemlékei, középkori óvárosa több mint 1000 év történelmét ölelik fel. Különlegesen szép karácsonyi vására messze földön híres.

Colmar romantikus házaival minden utazót elcsábít

Fotó: europeanbestdestinations.com

Az idei versenyben így alakult a TOP 15 úti cél sorrendje:

 1. Colmar (Franciaország)
 2. Athén (Görögország)
 3. Tbiliszi (Georgia / Grúzia)
 4. Bécs (Ausztria)
 5. Cascais (Portugália)
 6. Nagyszeben (Románia)
 7. Namur (Belgium)
 8. Fiume / Rijeka (Horvátország)
 9. Párizs (Franciaország)
 10. Bydgoszcz (Lengyelország)
 11. Róma (Olaszország),
 12. Hévíz (Magyarország)
 13. Cork (Írország)
 14. Rochefort (Franciaország)
 15. Menorca (Spanyolország)