Ezek az együttesek perdítenek táncra a „kisfelnőtt" jegyet bevezető Paloznaki Jazzpikniken

Forrás: turizmus.com

 2024. április 18. 10:21

Augusztus elején ismét sokszínű zenei élményekbe borul a Balaton-felvidéki jazzfalu: 12. alkalommal rendezik meg a nemzetközi hírű butikfesztivált, a Paloznaki Jazzpikniket, ahol magas minőségű zenei élményekkel, kulináris élvezetekkel és a több generációnak szóló programokkal lehet töltekezni.

Augusztus 1-jén, a Jazzpiknik 0. napján Andrew J nyitja meg a MOL Nagyon Balaton Nagyszínpadot. Őket követi a brit díva, Izo FitzRoy, aki a hazai közönség egyik nagy felfedezettje A csütörtöki napon lép fel a karcos hangú szupersztár, Anastacia. Zárásként a már hagyományos DJ páros Andrew J és Dan von Schulz pörgeti a lemezeket.

Augusztus 2-án a Jazzy Rádió alapító-műsorvezetője, Jazzkovács László nyitja a Nagyszínpad műsorát. A pénteki napon fellép a Belau. A '90-es évek acid jazz műfajának úttörője, a funky királya, a The Brand New Heavies augusztus 2-án, péntek este világhírű slágereivel és izgalmas, újító dallamaival tér vissza Paloznakra. A 12. Jazzpiknik pénteki napja a funk és a jazz tökéletes újjáéledésével indul a TBNH-univerzumba: péntek este egy valódi örökzöld, Tony Hadley lép fel a piknik Nagyszínpadán. A második nap megkoronázásaként az acid jazzt a house-zal ötvöző Kraak & Smaak fogja táncra perdíteni a piknikezőket.

Augusztus 3-án, a Paloznaki Jazzpiknik zárónapját három funk díva, a DrGEB & NoSha nyitja. Ezt követően a holland Son Mieux táncoltatja meg a piknikezőket. Szombaton a Morcheeba koncertjével folytatódik az este. A záróesten az MF Robots utánozhatatlan hangjaival búcsúzik a három napra jazzfővárossá avanzsált Paloznak.

A Paloznaki Jazzpikniken magas minőségű zenei élményekkel, kulináris élvezetekkel és  a több generációnak szóló programokkal lehet töltekezni

Fotó: Paloznaki Jazzpiknik

A 12. Jazzpiknik ismét Paloznakra invitálja a magyar jazzélet legizgalmasabb formációit, hogy a nemzetközi előadók mellett a jazz hazai élvonala is képviseltesse magát. Az idei Pikniken többek között olyan fiatal művészekkel találkozhatunk itt, mint a Pénzes Máté és a Zseb formáció, a The Qualitons, vagy a New Fossils.

A további két kisebb színpadon a jazz és társműfajainak jeles képviselői varázsolják el a fesztiválozókat.

 

Kisfelnőtt jegy, jótékonyság és gyerekprogramok

A Jazzpiknik az egyre fiatalodó közönségének szeretne kedvezni azzal, hogy bevezeti a „kisfelnőtt" jegyet, amellyel a 14 és 23 év közötti fiatalok vásárolhatnak kedvezményes belépőt a 2024-es fesztiválra. A missziónak részeként indiították el a szervezők a"Színes Falak Mögött" egyetemi roadshowt, mellyel a 2024 tavasz-nyári időszakban járják a hazai turisztikai-menedzsment- és művészeti fókuszú felsőoktatási intézményeket.

A Jazzpiknik minden évben a bevételének egy részével rászorulókat támogat. Idén folytatódik az Együtt az Autistákért Alapítvánnyal való együttműködés. Minden évben megemlékeznek valamilyen formában Fábián Juliról. Az idei évben egy zenészeket támogató aukció keretében, a kezdeményezés a Fábián Juli Emlékalapítvánnyal közösen valósul meg: 2024 július 14-én, a Magyar Zene Házában különleges aukciót rendeznek. A korábbi évek hagyományát folytatva kollaborálnak a Paloznak Jövőjéért Alapítvánnyal, továbbá idén is folytatják jótékonysági akciójukat a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinika Tűzoltó utcai Részlegének Sebészeti Osztályával.

Ahhoz, hogy a butikfesztivál évről-évre újra visszatérhessen a dűlőbe, a szervezők kulcsfontosságúnak tartják a zöld törekvések és a fenntartható fesztiválmegoldások integrálását. A korábbi évek hagyományát folytatva, a szelektív hulladékgyűjtésben idén is a Zöldövezet Társulás a Jazzpiknik partnere.

Az idei Jazzpikniken újra különleges programokkal várják a szervezők a kisebbeket is.