Horvát-magyar turisztikai projekt a Zselicben és a Dráva-mentén

Forrás: MTI

 2019. október 29. 10:49

A Zselicben tájház, természetőrház és lovaspihenő épült, Horvátországban pedig egy parkot újítottak meg, valamint korszerűsítettek egy oktatási központot.

A Zselicben a túrautak csomópontjában található Ropolyi-tó mellett elkészült a somogyi népi építészet jellegzetességeit megidéző, tornácos-nádfedeles tájház, valamint egy turisztikai információs feladatokat is ellátó természetőrház. A tópart közelében két lovaspihenőt alakítottak ki a lovas kirándulók számára. A Zselici Csillagpark centrumában lévő csillagvizsgáló parkjában napelemeket telepítettek.

Horvátországban felújították a suhopoljei Jankovich-kastély parkját, a Noskovačka Dubravában lévő „Dráva történet” látogatóközpont pedig új interaktív eszközöket szerzett be a projekt keretében.

Zselici táj – Szágy látképe

Fotó: Wikimedia Commons

A SEFAG Zrt. közleményében ismerteti:  a beruházások a magyar oldalon a Kaposvár közelében álló Zselici Csillagpark, horvát oldalon pedig a Dráva mentén lévő területek természeti és kulturális értékeinek turisztikai fejlesztését szolgálták.

A fejlesztések a Magyarország-Horvátország Együttműködési Program keretéből valósultak meg. A beruházások forrását a horvátországi Verőce-Drávamente Megye Önkormányzata és a SEFAG Zrt. közös pályázattal nyerte el.