Magyar Green Destinations-képviselet Romániában és Szlovákiában is

Forrás: turizmus.com

 2023. november 24. 11:35

Az Innotime Hungary november végétől már nemcsak Magyarországon, hanem Romániában és Szlovákiában is ellátja a Green Destinations szervezet képviseletét, ezzel segítve a fenntartható turizmus fejlesztését, elsősorban a határon túli magyar desztinációkban.

A hírt Kedves Csaba, az Innotime Hungary Kft ügyvezetője az Aktív Magyarország konferencia Élmények? Természetesen! Fenntartható turizmus című szekcióban megtartott előadásában jelentette be.

A Green Destinations a Turisztikai Világszervezet (UNWTO) fenntartható turizmussal foglalkozó szervezetének, a Globális Fenntartható Turisztikai Tanácsnak (GSTC) az akkreditált minősítő testülete. Jelenleg több mint 90 országban van jelen.

Eddig világszerte 122 desztináció kapott Green Destinations fenntarthatósági minősítést és további több mint 500 desztináció vett részt sikerrel a minősítés előszobájának is tekinthető TOP100 fenntartható desztinációs jó gyakorlat világversenyen.Az elmúlt év folyamán az Innotime Hungary egyik legfontosabb célja az volt, hogy felmérje a hazai vendégattitűdöket a fenntartható turizmussal kapcsolatban.

Kedves Csaba az Aktív Magyarország konferencián

Fotó: Innotime Hungary Kft.

Emellett próbaauditokat végzett több hazai desztinációban, hogy komplex képet kapjon a hazai kínálati oldalról, illetve segítette annak a két desztinációnak a felkészülését (Veszprém és Miskolc), amelyekfenntarthatósági programjai bekerültek idén a világ top 100 desztinációs jó gyakorlata közé a Green Destinations versenyében.

A nemzetközi trendek jól mutatják, hogy azok a desztinációk, amelyeknek nincs hosszú távú, nemzetközi standardokon alapuló fenntarthatósági programja, néhány éven belül jelentős versenyhátrányba fognak kerülni. Ezt szlovákiai, illetve romániai desztinációk és turisztikai szolgáltatók is felismerték. Az Innotime Hungary az egyre növekvő érdeklődés miatt vállalta fel a két szomszédos országban a Green Destinations-képviselettel járó feladatok ellátását.