Olcsóbb lett Japánba utazni, közelíti a turizmus a járvány előtti szintet

Forrás: turizmus.com

 2023. október 22. 10:35

Japánban voltak a világ egyik legszigorúbb határkorlátozásai a koronavírus idején, és az utolsók között oldották fel őket. Az ország gyengülő valutája most sokkal megfizethetőbbé tette az úti célt, a turisták így tömegesen térnek vissza, számuk pedig már majdnem elérte a járvány előtti szintet.

Japán szeptemberben már a negyedik egymást követő hónapban több mint 2 millió nemzetközi utazót fogadott – állapította meg a Japán Nemzeti Turisztikai Szervezet (JNTO). Ez valamivel több mint 96 százaléka a 2019-es szintnek.

Japánba idén visszatértek a turisták

Fotó: 123rf.com

 

Az ország csak egy évvel ezelőtt vezette be újra a vízummentességet számos ország számára, és májusban eltörölte az összes fennmaradó ellenőrzést. Mostanra özönlenek vissza a turisták, különösen azért, mert a jen 33 éves mélypont közelébe süllyedt, így Japán meglepően olcsó nyaralóhellyé vált. Szeptemberben rekordszintet ért el az Egyesült Államokból, Dél-Koreából és Szingapúrból érkező látogatók száma – írta meg az Euronews.

A turisták újbóli beáramlása azonban nagy nyomást gyakorol Japán legnépszerűbb helyszíneire. Ahogyan korábban megírtuk, a Fudzsi-hegyre drámaian megnőtt a látogatók száma, ami környezetszennyezést, zsúfoltságot és biztonsági problémákat okoz, egy másik népszerű attrakciónál pedig turistaadót vezettek be októberben.