Kajlát keresi a fél ország

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 16. 20:12

Eddig több mint 80 ezer ingyenes utazás, 180 ezer Kajla-pecsét és 22 ezer feladott Kajla-képeslap a „Hol vagy, Kajla?” program mérlege.

A Kajla-kampány indulása óta a MÁV és a GYSEV járatain összesen 79 608, a Mahart és a Bahart járatain pedig több mint 5000 utazást regisztráltak díjmentes Kajla-jegyekkel.

A júniusban útjára indított, „Hol vagy, Kajla?” elnevezésű program célja, hogy támogassa a gyermekes családok nyaralását és segítse a gyerekeket az ország természeti, kulturális és történelmi értékeinek megismerésében. A stratégiai és együttműködő partnereken keresztül konkrét támogatást is kapnak az utazásokhoz a családok.

Ingyenes Kajla-jegyeket augusztus végéig lehet váltani

Fotó: MTÜ

Az országjárás segédeszköze a Kajla útlevél, nyári utazásaik során ebbe gyűjthetik a gyerekek azokat a pecséteket, amelyeket országszerte több mint 220 pecsételőponton lehet beszerezni.  Augusztus közepéig már 180 ezernél is több pecsétet gyűjtöttek a kisiskolások. A Magyar Posta segítségével ingyenes Kajla-képeslapokon is beszámolhatnak élményeikről a gyerekek, a kampány indulása óta eltelt időszakban 22 ezer képeslapot adtak fel díjmentesen.

A kampányhoz a Nagycsaládosok Országos Szövetsége és a Hungaroring Zrt. is csatlakozott, nekik köszönhetően több mint 250-en vehettek részt ingyen a Rolex Formula 1 Magyar Nagydíj szabadedzésén.

Mint arról korábban beszámoltunk, a kampány nagy sikerének köszönhetően, az alsó tagozatos iskolások egy hónappal tovább, augusztus végéig utazhatnak ingyen a MÁV-START és a GYSEV járatain a Kajla útlevéllel.

Kapcsolódó cikkek