Új libegő és földművészet a kassai régióban - podcast

Forrás: turizmus.com

 2024. április 13. 09:09

Szlovákia karnyújtásnyira kínál egy sor izgalmas élményt, a Kassa Régió pedig egyenesen lenyűgöző. A friss fejlesztésekről, újdonságokról Török Attila, a régió TDM marketingmenedzsere beszélt a Trend FM Turizmus.com című műsorában.

A Kassa Régió rengeteg nemzetközi hírű természeti látványossággal, turisztikai attrakcióval csábítja évről évre turisták millióit. Közelsége miatt a magyarok körében is rendkívül kedvelt, ám egyes részei a nyári időtöltésre még felfedezésre várnak.

Török Attila marketingmenedzser a beszélgetésben elsősorban azokat a fejlesztéseket emelte ki, amelyek a régiót még könnyebben bejárhatóvá, megismerhetővé teszik, illetve a turisztikai kínálatot tovább színesítik. A régió az interjúval egyidőben mutatkozott be Budapesten a magyar érdeklődők előtt.

A szakember a rádióinterjúban hangsúlyozta: a idei legizgalmasabb témájuk az ökoturizmus, melynek kapcsán támogatják egyesületük turisztikai tagjait.

A legnagyobb újdonság a tavaly augusztusban átadott libegő a Szlovák Paradicsom déli részén, amely tíz éven át nem működött.

Az öt éven át zajló, egymillió eurós beruházásnak köszönhetően a libegő a kevésbé látogatott déli részeket teszi könnyen elérhetővé a túrázáshoz kevésbé szokott látogatók számára is. Az érdeklődés már az első három hónapban jelentős volt, 12 ezren vették igénybe, míg korábban egy évben volt összesen 15 ezer utasa.

A kassai Szent Erzsébet-székesegyház

Fotó: visitkosice.org

Idén erre fűzik fel a szepességi turizmust, jól összeköthetők általa a célpontok és lerövidülnek a túraidők, könnyen megközelíthető vele a Gerava-fennsík és a jégbarlang. Mivel ma már a hóhatár is feljebb húzódott és a tél itt sem mindig havas, a fejlesztés arra is jó, hogy erősítse az egész éves turizmust, húsvéttól a libegő egész éves működésre állt át.

A fejlesztés a turisztikai vállalkozásoknak is kedvez, már most több új vállalkozó megjelent a helyszínen.

A régió másik kiemelt témája a földművészet, melynek keretében pályázat útján kiválasztott művészek látványos műalkotásokat készítenek a tájba illeszkedően. Tavaly öt ilyen készült el, idén további három műtárgy kerül ki. Ezek azon túl, hogy vonzó szelfipontok, érdekes üzeneteket és történeteket is magukban hordoznak.

Szintén izgalmas úti cél a tokaji lombkorona házak, a fák lombjára épült házikókban megszállni egyedi élményt jelent. A régióban kötélpályák, 3D labirintus és számos más aktív turisztikai lehetőség várja valamennyi korosztályt.

Egy szlovák út megkoronázásul pedig nem maradhatnak el a jellegzetes szlovák gasztronómiai remekek sem.

A régió kínálatáról további részletek kerülnek ki a podcastban, melyet itt tud meghallgatni: