Kiderült, melyik 10 európai városnak nőtt leginkább a népszerűsége tavaly

Forrás: turizmus.com

 2024. március 21. 13:36

Mivel a túlturizmus egyre nagyobb problémát jelent a népszerű európai városokban, mint Amszterdam, Velence vagy Róma, ezért úgy tűnik, sokan megpróbálnak más irányban gondolkodni a következő nyaralást illetően. Mutatjuk melyik városoknak nőtt leginkább a népszerűsége a Google-keresések alapján.

A Bounce csomagmegőrző vállalat 2023 utolsó három hónapjának Google-kereséseit elemezte ki, majd a kapott eredményeket összehasonlította 2022 hasonló időszakával. Ezután rangsort állított fel azon európai városokból, amelyek népszerűsége a legnagyobb mértékben megnőtt az elmúlt évben.

Az első helyen Krakkó végzett, méghozzá egészen kiugró, 310,3 százalékos növekedéssel. A lengyel város a megfizethetőségéről, valamint kulturális látnivalóiról is híres.Második lett Sevilla, 58,7 százalékos növekedéssel. A flamenco otthona Spanyolország egyik legnépszerűbb úti célja, éppen ezért a helyi hatóságok a jövőben belépődíjat akarnak szedni Sevilla híres tere, a Plaza de España látogatóitól.

2023-ban Krakkónak nőtt meg leginkább a népszerűsége

Fotó: 123rf.com

 

A harmadik az ír főváros, Dublin lett, amelyre 38,1 százalékkal nőttek a keresések. A kocsmákkal és éjszakai szórakozóhellyekkel teli város népszerűsége nem meglepő, de további utazókat vonzhat, hogy idén Dublin lett az okosturizmus európai fővárosa.

A listára Budapest is felkerült, a 10. helyen – derül ki a TimeOut cikkéből.

Íme a 10 európai város, aminek leginkább megnőtt a népszerűsége az utóbbi évben:

  1. Krakkó
  2. Sevilla
  3. Dublin
  4. Bécs
  5. Prága
  6. Barcelona
  7. Koppenhága
  8. Milánó
  9. Lisszabon
  10. Budapest