Kongresszusi központra várva

Forrás: turizmus.com

 2017. március 22. 14:51

Budapestnek nagyon fontos a MICE forgalom erősödése, ehhez viszont elengedhetetlen a régóta várt, nagy befogadóképességű kongresszusi központ felépítése – summázható Flesch Tamás előadása, amely az MSZÉSZ március 21-i közgyűlésén hangzott el.

Az előadás elhangzásakor a választmány képviseletében beszélő szakember elmondta, hogy a szakmai konzultációra felkért négy szakmai szervezet (a MaReSz koordinálásával a Mabeusz, a MUISZ és az MSZÉSZ) vezetői március első napjaiban aláírták azt a dokumentumot, amely szerint egyetértenek a Finta Studióban elkészült tervekkel , s javasolják a kivitelezést.

Flesch Tamás arról is tájékoztatta a megjelenteket, hogy az MSZÉSZ nagy reményeket táplál az MTÜ-vel kialakított MICE munkacsoport működéséhez.

Flesch Tamás

Fotó: MSZÉSZ

Végül, de nem utolsó sorban röviden szólt azokról a javaslatokról is, amelyeket az MTÜ felkérésére nyújtott be a kongresszusi központot is véleményező négy szervezet, s amelyek új attrakcióként még vonzóbbá tehetnék a fővárost (ezek között szerepel például témapark, gyalogos híd, de több libegő és mozgó járda is – A Szerk.)