Magyar Fürdőinnovációs Díjat nyert a Zalakarosi Fürdő

Forrás: turizmus.com

 2019. november 26. 12:23

Zalakaroson rendezte meg a Magyar Fürdőszövetség őszi közgyűlését november 19-én és 20-án. A közgyűlés adták át a 2019-es Magyar Fürdőinnovációs Díjakat, valamint a Nemzeti Tanúsító Védjegyeket.

A kétnapos, 200 fős szakmai konferencián a magyarországi fürdőszakma vezetői vettek részt. Cziráki László, a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója külön szakmai elismerésnek, sikernek értékelte, hogy Zalakaroson került megrendezésre a rangos esemény.

Elmondta, a Magyar Fürdőinnovációs Díjat hagyományteremtő szándékkal hirdette meg a Magyar Fürdőszövetség, ebben az évben első ízben, az ESPA – Európai Fürdőszövetség Innovációs Díjának alapul vételével.

A díjat négy kategóriában hirdették meg, a Zalakarosi Fürdő két kategóriában adott be pályázatot: az egyik egy elektronikus hibajegykezelő szoftver és rendszer, amely az idén készült el, a másik pedig a Gyógycentrum sós vizű medencéjének kialakítása.

Az utóbbival innovatív fürdőszolgáltatások kategóriában első helyen végeztünk – büszkélkedett el Cziráki László.

Cziráki László és Novák Ferenc a díjátadón

Fotó: Zalakarosi Fürdő

A vezérigazgató hangsúlyozta, a Gyógycentrumot 1992-ben adták át, és az elmúlt 27 évben a létesítmény zászlóshajója volt, amely idén teljes körű felújításon esett át beleértve a gépészetet és a belsőépítészeti kialakítást is. Itt került kialakításra a különleges sós vizű medence.

A kategória nyerteseket 1-1 millió forinttal, sajtó- és marketing támogatással jutalmazzák, valamint a Magyar Fürdőszövetség átvállalja az ESPA Innovation Awards nevezési díját, amennyiben megpályázzák azt.

Cziráki László vezérigazgató arról is beszélt, hogy az önkormányzattal közös stratégiai céljuk az elmúlt években intenzív fejlődésnek indult borturizmus és a szezonhosszabbítási program erősítése. Az önkormányzat meghirdette a Szőlőhegyi Pikniket Márton-napon, térségi borászatok részvételével. A kezdeményezéshez a Zalakarosi Fürdő is csatlakozott és a borturizmus erősítése érdekében meghirdette a Zalakarosi Fürdő Bora borversenyt.

Díjak:

Fehérbor kategóriában: Víg Zsolt – Kabar 2018

Gyöngyöző bor kategóriában: Dóka Éva – Muscatello

Vörösbor kategóriában: Kányaváry Borbirtok – Katarzis 2017

Az eredményhirdetésre és a három bor bemutatására a Magyar Fürdőszövetség közgyűlésen került sor.

Novák Ferenc, Zalakaros város polgármestere gratulációját fejezte ki, valamint a bor város életében betöltött szerepéről beszélt, és a borkultúrához való személyes kötődését hangsúlyozta, kiemelve azt is, hogy a gyógykezelések hatását a jó bor csak fokozza.

(X)