Már toborozza a munkatársakat a miskolctapolcai élményfürdő

Forrás: turizmus.com

 2020. augusztus 04. 09:53

2021 elején nyitja meg a kapuit az Ellipsum Élmény- és Strandfürdő Miskolctapolcán. A Modern Városok Program keretében 12,7 milliárd forintos támogatással megépülő új fürdőkomplexum közvetlenül és közvetve is számos új munkahelyet teremt, a hatása viszont ennél sokkal jelentősebb lehet.

Már most elkezdték a munkatársak keresését a Miskolci Fürdők Kft.-nél, hiszen a várhatóan 2021 elején nyíló élményfürdőbe – amelynek minap jelentették be a hivatalos nevét – mintegy 80-100 új munkatársra lesz szükség. Az új turisztikai attrakció multiplikátor hatása ennél azonban jóval nagyobb lehet. Éves szinten ugyanis mintegy 250 ezer látogatót vár majd a fürdő Miskolctapolcára, amely révén megduplázódhat az eddigi vendégforgalom az üdülőterületen – tudatta a társaság szerkesztőségünkkel. Ez azt jelenti, hogy nemcsak a fürdők személyzetének a létszáma bővül, hanem várhatóan a miskolctapolcai, illetve miskolci szálláshelyeken, éttermekben és a turisztikai attrakcióknál is új munkahelyek jönnek majd létre.

Öt ellipszis alakú épületből áll az új miskolctapolcai élményfürdő (látványterv)

Fotó: Miskolci Fürdők Kft.

Szükség van új szállodákra

A Miskolci Foglalkoztatási Paktum által nemrégiben szervezett sajtónapon Veres Pál, Miskolc város polgármestere kiemelte, hogy az élményfürdő fejlesztéshez kapcsolódva új szállodákra is szükség van. A cél az, hogy a több napra érkező családos vendégeket különböző árkategóriájú, magas minőséget biztosító szállásokon lehessen majd fogadni, éppen ezért szállodai befektetőket keres az önkormányzat. A szálláskapacitás, minőség- és szolgáltatásfejlesztés azonban az új szállodáktól függetlenül is elindult Miskolctapolcán, több hotel már elkezdte a kapacitásbővítést, ezenkívül több új vendégház nyitotta meg, illetve nyitja meg idén a kapuit, részben a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Programnak köszönhetően, de a közepes árkategóriájú panziókban is történnek fejlesztések.

 

Erősödő üzleti turizmus

Miskolcra az elmúlt években számos multinacionális cég betelepült, amelyek az üzleti turizmus motorjai a városban. Ennek a szektornak az igényeit jelenleg nagyrészt a Miskolc belvárosában található szállodák elégítik ki, ahol viszont a folyamatos ipari bővülés miatt már egyre nehezebb hétköznap szállást találni.

Miskolctapolca a belvárosból és az ipari parkoktól is egyszerűen megközelíthető, így a szállásbővítésekkel és a létesítendő új szállodákkal nemcsak közvetlenül a rekreációs céllal érkező vendégeket tudják majd kiszolgálni, hanem az üzleti turizmus egyre bővülő igényeit is – miközben az élményfürdő és a kapcsolódó wellness-szolgáltatások szintén közvetlenül is segítik az üzleti útra érkezőket a napi munka utáni rekreációs lehetőségek biztosításával – írták.

 

Feltörekvő Bükki borvidék

A vendéglátás terén is hasonló a helyzet. Az elmúlt években Miskolcon számos, az országos toplistákon szereplő étterem nyitotta meg kapuit, amelyek azon túl, hogy az üzleti tárgyalásokhoz és rendezvényekhez megfelelő helyszínt és gasztrokínálatot nyújtanak, egy önálló új célközönséget is bevonzottak a városba.

A Bükki borvidék borai Michellin-csillagos éttermek borlapjain is feltűnnek – Miskolcon azonban közvetlenül a borászok borkóstolóin és borvacsoráin ismerhetők meg a borvidék legjobb borait, ami a borturizmus élénkülését eredményezi. A város arra számít, hogy ezt a folyamatot erősíti majd az élményfürdő megnyitása, hiszen a fürdővendégek esti programjának is része lesz az éttermek, az avasi és a görömbölyi pincék felkeresése, így várhatóan bővülni fognak az ottani szolgáltatások is, amelyek az ősztől tavaszig tartó idényben az üzleti turizmus számára is új helyszín- és programlehetőségként fognak jelentkezni.