Az osztrák zárlat után eltérő időpontokban nyithatnak a turisztikai szolgáltatók

Forrás: turizmus.com

 2021. december 07. 18:33

December 13-án az érvényes oltási és gyógyultsági igazolással rendelkezők számára főszabályként véget érnek a kijárási korlátozások Ausztriában – jelentette be az ország frissen hivatalba lépett kancellárja, Karl Nehammer.

A kereskedelmi egységek, szálláshelyek, éttermek, karácsonyi vásárok megnyithatnak majd, bár a tartományok szigorúbb szabályozást is elrendelhetnek.

Ami biztos: a november 22-én életbe lépett 20 napos kijárási korlátozás az oltatlanok számára tovább tart, s nem ér véget december 13-án. Minden egyéb nyitási részletről és az alkalmazandó járványügyi előírásokról a szövetségi kormány, a tartományfőnökök és a járványügyi szakértők szerdai tanácskozását követően határoznak – írja a GD-Consulting blogja.

Azt azonban már biztosan tudni, hogy Bécs ütemes nyitást vezet be: a karácsonyi vásárok, kiskereskedelmi egységek ugyan megnyithatnak jövő hétfőn, ám a szálláshelyek, éttermek csak december 20-tól fogadhatnak vendéget, azt is csak a szigorú járványügyi előírások betartása mellett. Az éjszakai vendéglátás, úgymint a bárok újranyitása egyenlőre továbbra is tabu. Michael Ludwig Bécs polgármestere szerint a kulturális létesítményekre vonatkozó elképzeléseikkel kapcsolatban bevárják a szerdai kormányzati döntést.

Felnyílik-e sorompó a külföldi turisták előtt december 13-án?

Fotó: 123rf.com

Amint arról korábban beszámoltunk, december 13-ig a turisztikai célú beutazást is megtiltotta Ausztria.