Ötcsillagos európai minősítést kapott a Zalakarosi Fürdő

Forrás: turizmus.com

 2020. január 13. 13:36

A Zalakarosi Fürdő sikeresen zárta a 2019-es évet, más elismerések mellett a közelmúltban megkapta az Európai Fürdőszövetség ötcsillagos minősítését is.

A Zalakarosi Fürdő a termálturizmus zászlóshajója Magyarországon, az elmúlt időszakban sikert sikerre halmozott – fogalmazott Cziráki László, a létesítmény vezérigazgatója a tavalyi évet értékelő sajtótájékoztatón.

"2019-ben az Év Fürdője közönségszavazáson a 3. helyen végeztünk, majd megkaptuk a Magyar Fürdőszövetség Innovációs Nagydíját Innovatív fürdőszolgáltatások kategóriában. Az ország legnépszerűbb online szállásfoglaló rendszerének közönségszavazásán az Év Turisztikai Attrakciója minőségi díj III. helyezést értük el, megkaptuk a Családbarát Hely tanúsítványt, mi lehettünk Magyarország első kerékpárosbarát fürdője, a Magyar Fürdőszövetségtől szintén  5 csillagos minősítést kaptunk" – sorolta az elismeréseket a szakember.

"Amire pedig egész évben készültünk, és kétségtelenül az elismerések koronája az Európai Fürdőszövetség (AESB) Eurospa-Med nemzetközi 5 csillagos tanúsítványa, amelyet 2019 decemberében kapott meg a Zalakarosi Fürdő, így hivatalosan is belépett az európai termálturizmus elitjébe"– jelentette be Cziráki László.

Cziráki László, a fürdő igazgatója és Novák Ferenc polgármester

Fotó: Zalakarosi Fürdő

Hozzátette, ezzel a minősítéssel Magyarországon csak a legjobb fürdők büszkélkedhetnek. A hazai fürdők színvonala és elismertsége nemzetközi mércével mérve is évről évre javul és ehhez a Zalakarosi Fürdő is jelentősen hozzájárul.

Novák Ferenc polgármester kiemelte, a siker záloga a minőségi munka, az innováció és a jó marketing. Hangsúlyozta, a városmarketing gyémánt díj mellett számos, a fürdővárosban működő szálloda ért el előkelő helyezést országos megmérettetések során, közönségszavazásokon és szakmai megmérettetéseken egyaránt, ami egyértelműen jelzi, Zalakaros jó úton jár.

A polgármester kiemelte, a település életének egyik legnagyobb fejlesztése, a gyógyhelyi központ kialakítása előtt áll. Az 1,5 milliárd forintos beruházáshoz 1 milliárdos kormányzati támogatást kapott a város.