Turisztikai illeték bevezetését tervezi jövőre Thaiföld

Forrás: turizmus.com

 2021. október 06. 17:15

Thaiföld jövőre turisztikai illetékeket kíván kivetni a beutazókra, amelynek célja a turizmussal kapcsolatos projektek támogatása lenne. Ennek összege körülbelül 500 baht, vagyis 4500 forint lenne személyenként.

A turisztikai illeték egy "turisztikai átalakítási alapba" folyna be, amely segítené az ország iparát a tömegturizmusról a minőségi turizmus felé elmozdítani, valamint a környezetbarát turizmust is segítené – írja a Travel+Leisure a Bangkok Postra hivatkozva.

Yuthasak Supasorn, a Thaiföldi Turisztikai Hatóság kormányzója szerint a cél az, hogy az első évben 5 milliárd thai bahtot (kb. 46 milliárd forint) gyűjtsenek be a turisztikai díjakból.

Supasorn a Bangkok Postnak elmondta, hogy véleményük szerint "a többletköltségek nem lesznek hatással a turistákra, a minőségi piacra szeretnénk összpontosítani... Reméljük, hogy ez az alap támogatni tudja majd a nemzeti turizmus átalakítását, és biztonságosabb, tisztább helyeket tudunk majd teremteni a segítségével."

Azt még nem határozták meg, hogy a díjat hogyan fogják beszedni az érkező turistáktól és egy bizottságnak azt is meg kell határoznia, hogyan választják majd ki, melyik projektek lesznek jogosultnak a pénzügyi támogatásra.
A jövő évre vonatkozó tervet azért is jelentették be, mert Thaiföld elkezdte újranyitni népszerű turistaparadicsomait a külföldi utazók előtt. Júliusban indult a nyitási program a Phuket Sandbox projekttel, amelyet a Samui Plus program követett Ko Samui szigetén.

Múlt héten Thaiföld lerövidítette a két üdülőhely esetében a kötelezően letöltendő karantén időtartamát, így a teljesen beoltott turisták már hét nap után továbbutazhatnak Thaiföld bármely pontjára. Korábban az utazók 14 napig csak meghatározott területekre voltak korlátozva.

thaifold_123rf

Azt még nem határozták meg, hogy a díjat hogyan fogják beszedni az érkező turistáktól

Fotó: 123rf.com

Azoknak az utazóknak, akik részt vesznek a Sandbox projektek valamelyikében, beutazási engedéllyel kell rendelkezniük, és be kell mutatniuk egy igazolást, hogy akár 100 000 dollárig fedezi a biztosításuk a Covid-19 betegség esetleges kezeléseit, legalább hét éjszakára előre le kell foglalniuk szobájukat egy SHA Plus tanúsítvánnyal rendelkező szállodában, és előre ki kell fizetniük az összes szükséges helyszíni vizsgálatot is. Az utazóknak emellett igazolniuk kell, hogy a beutazás előtt legfeljebb 72 órával negatív lett a PCR-tesztjük.