Thaiföld júniustól eltörölheti a beutazás előtti és utáni tesztet

Forrás: turizmus.com

 2022. március 26. 16:14

Az omikron variáns és az orosz-ukrán háború egyaránt negatív hatással van a thaiföldi turizmusra, de az ország csak júniusban tervezi a beutazási korlátozások további enyhítését.

Thaiföld úgy tervezi, hogy júniustól nem fog beutazás előtti és utáni tesztet kérni a kétszer beoltott látogatóktól, valamint a Thailand Pass rendszerbe sem kell beregisztrálni ettől az időponttól. Phiphat Ratchakitprakarn thai turisztikai miniszter szerint az enyhítés előfeltétele, hogy a Songkran thai újévi ünnep alatt, április 13-15. között ne emelkedjen drámai módon a koronavírus-fertőzések száma – írja a der-farang.com.

A miniszter szerint el kell kerülniük a visszaesést, miközben a régió más országai már megnyitották a határokat, és kevesebb korlátozást tartanak érvényben, mint Thaiföldön.

A helyi utazásszervezők és szállodaüzemeltetők már régóta követelik a kormánytól a korlátozások enyhítését annak érdekében, hogy az ország több turistát tudjon fogadni. Tavaly júliusban Thaiföld volt az első olyan ország a régióban, amely karanténmentes nyaralást kínált, méghozzá az ország legnagyobb szigetén, Phuketen.

A thai turisztikai szolgáltatók már régóta kérik a kormánytól a beutazási korlátozások enyhítését

Fotó: 123rf.com

Ratchakitprakarn az idei évre mintegy 7 millió turistával számol. Ez hárommillióval kevesebb, mint korábban remélték, de a koronavírus omikron variánsa és az orosz-ukrán háború negatív hatással vannak az ágazatra. Csak 2024-ben számítanak a hatóságok annyi vendégre, mint a pandémia előtt. 2019-ben még 40 millió turista utazott Thaiföldre.

Az új fertőzések száma a helyi viszonyokhoz képest hetek óta nagyon magas Thaiföldön, de a kórházakban ellenőrzés alatt tudják tartani a helyzetet.  Március 23-án mintegy 26 ezer új fertőzés volt a 70 milliós lakosú országban, és 69-en haltak meg a Covid-19-megbetegedés következtében.