Törökország és Brazília is negatív koronavírustesztet kér a belépésnél

Forrás: turizmus.com

 2020. december 28. 19:01

Az év utolsó napjaitól Törökország és Brazília is negatív koronavírusteszt meglétéhez köti az országba látogatók beléptetését.

A világ legtöbb országa már hónapok óta csak negatív koronavírusteszt birtokában engedi belépni területére a látogatókat. Eddig a kivételek közé tartozott Törökország, Hollandia és Brazília, ám az év végétől ezek az államok is előírják az országba belépés feltételeként a negatív vírusteszt meglétét. (A holland beutazási szabályok szigorítása december 29-én, kedden lép életbe.)

A Turkish Airlines arról tájékoztatta utasait, hogy az országban bevezetett egészségügyi intézkedések értelmében december 28-tól csak azok a személyek szállhatnak fel járataikra, akik az indulás előtt maximum 72 órával negatív teszteredményt produkálnak és ezt bemutatják.

Ugyanez a szabály vonatkozik a tengeren és közúton érkezőkre december 30-ától. Aki nem tud negatív teszteredményt igazolni, azt karanténba helyezik, amely alól a 7. napon elvégzett, negatív koronavírusteszttel lehet felmentést kapni. A rendelkezés március 1-jéig lesz érvényben.

Lassan alig akad olyan ország, ahová negatív koronavírusteszt nélkül is be lehet lépni

Fotó: 123rf

December 30-tól Brazília is hasonló szabályozást vezet be, ott is az utazás előtt maximum 72 órával korábban elvégzett koronavírusteszt negatív eredményét kell bemutatni érkezéskor, ezen felül egy egészségügyi nyomtatványt is ki kell tölteni a külföldi állampolgároknak. A turisták továbbra is csak légi úton léphetnek Brazília területére.

Brazília a tengerentúli célállomások közül mostanáig azon kevesek egyike volt, ahova a turisták korlátozás nélkül léphettek be, amennyiben légiúton érkeztek az országba.