Újabb két régióban hirdették ki a Virágos Magyarország győzteseit

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 02. 19:07

A városok közül Székesfehérvár és Ózd, a falvak közül pedig Paloznak és Telkibánya maradt versenyben az országos fődíjért.

A Fejér, Komárom-Esztergom és Veszprém megyéket magában foglaló régió városai közül Székesfehérvár, a falvak között Paloznak lett az első helyezett.

A 2. helyezettnek járó területi Arany Rózsa díjat Súr kapta. A Virágos Önkormányzatért különdíjat a Belügyminisztérium jóvoltából a városok között Tatabánya, míg a falvak között Pákozd nyerte el.

Székesfehérvár lett a Fejér, Komárom-Esztergom és Veszprém megyéket magában foglaló régió legvirágosabb városa

Fotó: MTÜ

A Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéket magában foglaló régió legvirágosabb városa címet Ózd nyerte, a községek között pedig Telkibánya lett az első helyezett.

A 2. helyezettnek járó területi Arany Rózsa díjat Hajdúböszörmény kapta. A Virágos Önkormányzatért különdíjat a Belügyminisztérium jóvoltából a városok között Hajdúnánás, míg a falvak között Girincs nyerte el.

A két régió összes díjazottjának listája elérhető itt.

A régiós nyertesek tovább folytathatják az országos fődíjért folyó versenyt, amelynek eredményét október elején hirdetik ki Budapesten.

 

A győztesek a Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéket magában foglaló régióból

Fotó: MTÜ

Idén először már nemcsak egy országos díjátadón értékelik a Virágos Magyarország versenyben részt vevő településeket, hanem első körben területi szinten mérkőzhetnek meg a városok és falvak. A megméretés kétlépcsőssé vált, ennek köszönhetően nagyobb esélyt kaptak a díjak elnyerésére mindazok a kistelepülések is, amelyek korábban nem részesültek díjazásban.

A Győr-Moson-Sopron, Zala és Vas megyéket magában foglaló régió már kihirdetett területi győztesei Lenti és Lipót, a Baranya, Somogy és Tolna megyéket magában foglaló régió területi győztesei pedig Harkány és Orfű lettek.