Újra korlátozások nélkül lehet esküdni Mauritiuson

Forrás: turizmus.com

 2022. június 30. 14:35

Több járványügyi korlátozást is feloldott Mauritius, így például kinyithatnak az éjszakai klubok és bárok, valamint feloldották az esküvőkre vonatkozó korlátozásokat is.

Az Indiai-óceáni szigetállam nem a beutazást, hanem az ott-tartózkodást könnyítette meg. A beutazáshoz a Konzuli Szolgálat tájékoztatása szerint továbbra is előzetes regisztráció, érkezéskor elvégzett teszt, Covid-19-re is kiterjedő biztosítás, a nem oltottaknak hétnapos karantén szükséges.

Pravind Jugnauth kormányfő a héten jelentette be, hogy a szigeten kinyithatnak az éjszakai klubok és bárok, továbbá feloldják az esküvőkre és más hasonló rendezvényekre vonatkozó korlátozásokat, valamint a maszkviselési kötelezettséget a legtöbb nyilvános zárt térben. Az indoklás szerint Mauritius „súlyos döntéseknek” köszönhetően sikeresen megfékezte a járványt, és nagyon magas oltottsági szintet ért el – írja a blick.ch.

„Nem siettük el a határok megnyitását, fokozatosan jártunk el” – nyilatkozta a kormányfő. Ez szerinte működött, és most bizakodással lépnek egy új szakaszba. Egyben kérte a lakosságot, hogy továbbra is védje magát maszkkal, akkor is, ha ennek viselését már csak a tömegközlekedési eszközökön és néhány másik helyen, például egészségügyi intézményekben írják elő.

A beutazásra továbbra is szigorú szabályok vonatkoznak Mauritiuson

Fotó: 123rf.com

Mauritius tavaly október elején nyitotta meg újra a határait a külföldi turisták előtt, hogy több hónapos elszigeteltség után újra fellendítse az ország számára döntő jelentőségű turizmust. Azonban a fertőzésszám emelkedése miatt már egy hónap múlva újra számos korlátozást rendeltek el. Idén márciusban viszont már eltörölték a beutazás előtti kötelező PCR-tesztet.