Végleg bezár a budapesti Duna-part kedvelt homokos strandja

Forrás: turizmus.com

 2024. június 03. 15:30

Véglegesen bezárja kapuit a Kopaszi-gátnál lévő SHO Beach, amely csupán néhány éve, 2021-ben nyílt meg. A döntés az üzemeltetőt is váratlanul érte.

A BudaPart területén lévő Duna-öbölben 2021-ben nyílt meg a SHO Beach szabadvízi strand. Az üzemeltető vasárnap a Facebookon közölte a homokos strand végleges bezárásának hírét, az indoklásban azt írva, hogy a terület tulajdonosa miatt nem folytathatják a működést a Lágymányosi-öbölben. A poszt szövegéből az derül ki, hogy őket is teljesen váratlanul érte "a mintegy 6 havi, az idei és jövőbeli nyitásról való részletekbe menő egyeztetést követő döntés".

Véglegesen bezár a néhány éve megnyílt Duna-parti strand

Fotó: SHO Beach

Korábban megírtuk, hogy a tulajdonos közel 300 millió forintot áldozott a strand épített környezetének kialakítására (tereprendezés, füvesítés, az épületek kialakítása, mosdók, öltözők létesítése), az üzemeltető pedig további több millió forintot költ évente a fenntartásra (kertápolás, takarítás, úszómester). A költségeket a belépődíjak és a gasztronómiából származó bevételekből finanszírozták. A nyitás évében, tehát 2021-ben háromezer vendéget fogadtak a SHO Beachen, ami hatmillió forintos jegybevételt jelentett.

Az üzemeltető azt is közölte, hogy a strandon működő MÁK-terasz finomságait a jövőben a tihanyi ECHO Residence szálloda éttermében lehet majd elérni, amelyet júliustól egyébként a SHO Beach csapata üzemeltet.