Debütálás Ázsia piacvezető turisztikai kiállításán

Forrás: turizmus.com

 2019. október 25. 12:19

Magyarország Szingapúri Nagykövetsége szervezésében hazánk először mutatkozott be önálló nemzeti standdal, négy társkiállító utazási iroda, valamint a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ közreműködésével Ázsia vezető turisztikai szakvásárán.

Az ITB Asia kiállításon Szingapúrban, október 16–18. között a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) munkatársai több mint 50 tárgyalást folytattak le kínai, indiai, maláj és más ázsiai küldő piacok kiutaztató irodáival.

A vásár alatt végig intenzív érdeklődés mutatkozott a közép-európai térség iránt, mindenekelőtt körutazás és MICE – főként corporate incentive – területeken.

A BFTK helyszíni tapasztalatai alapján az egyéni vendégek számának növekedése is várható, akik számára rendkívül vonzó opciót kínál a Budapest Card révén elérhető, élményalapú turisztikai szolgáltatási kör – adja hírül a BFTK közleménye.

Szerdahelyi István, Magyarország szingapúri nagykövete a vásárt megelőzően fogadást adott a magyar társkiállítók és a szingapúri turisztikai partnerek részére.

Turisztikai szakemberek a magyar standon

Fotó: BFTK

A háromnapos rendezvényen idén 1300 kiállító cég vett részt, és folytatott szakmai tárgyalásokat.

Az ITB Asia turisztikai vásáron való megjelenéssel cél a két ország turisztikai vállalkozásai és szakemberei közötti kapcsolatok erősítése, valamint Magyarország, mint a visegrádi térség meghatározó turisztikai desztinációjának bemutatása Ázsia kiutaztató piacán.

A dinamikusan fejlődő ázsiai kontinens mára Budapest küldőpiaci szerkezetében is megkerülhetetlen tényező: 2018-ban a külföldi vendégérkezések 18,7%-a, a külföldi vendégéjszakák csaknem egyhatoda – 16,2%-a – származott ázsiai vendégektől, ami számszerűsítve 714 798 vendégérkezést és 1 458 885 vendégéjszakát jelent.

A BFTK célja, hogy 2019 végéig legalább másfél millió ázsiai vendégéjszakát sikerüljön realizálni Budapest kereskedelmi szálláshelyein, amelyek augusztusban csúcsot döntöttek.