Egymillió látogatót várnak a 2021-es vadászati világkiállításra

Forrás: turizmus.com

 2020. január 29. 14:31

A Budapesten és négy vidéki helyszínen jövő ősszel megtartandó nemzetközi kiállításon a partnerek 660 rendezvényen mutathatják be, mit tudnak és gondolnak a vadászatról.

A dortmundi Jagd und Hund 2020 kiállítás megnyitóján nyilatkozott a témáról az MTI-nek Kovács Zoltán vadászati világkiállításért felelős kormánybiztos, aki elmondta, hogy Európa legnagyobb nemzetközi vadászati kiállításán a nemzetközi partnerek, kormányok és szakmai partnerek meghívását folytatták.

A következő egy évben minden olyan nagyobb rendezvényen, vásáron részt vesznek, amely a vadászattal, a természettel, a horgászattal foglalkozik, pozicionálva ezzel a 2021-es rendezvényt. Több száz nemzetközi szervezetet és szereplőt terveznek megnyerni a 2021-es magyarországi világkiállításon való részvételre, annak népszerűsítésére - hangsúlyozta.

A dortmundi expón közel 41 ország 800 kiállítója van jelen. A hatnapos rendezvényre több mint 80 ezer látogatót várnak január 28. és február 2. között. A kormánybiztos kedden megnyitotta a magyar standot is a dortmundi vásáron – tudósít az MTI.

A dortmundi Jagd und Hund 2020 kiállítás plakátja

Fotó: westfalenhallen.de

A 2021-es, magyarországi Vadászati és Természeti Világkiállítás központi témája lesz a természetmegőrzés fontosságára felhívni a figyelmet, valamint a fenntartható természethasználat népszerűsítése. A vadászat és a vadászok, a halászat és a halászok a kulturális örökség részei, a 2021-es világkiállítással a sikeres 1971-es vadászati világkiállítás ötvenedik évfordulóján ismét a nemzetközi figyelem középpontjába kerülhet Magyarország.

A Vadászati és Természeti Világkiállítás megrendezésére, az előkészületekre eddig mintegy 6-7 milliárd forintot költöttek.Az esemény központi eleme a Hungexpo vásárközpontban megrendezendő hazai és nemzetközi vadászati kiállítás lesz. A három hétig tartó rendezvényen kívül azonban sok más kiállítással, konferenciával és nemzetközi rangú eseménnyel is készülnek. A rendezvényen ezek mellett fontos szerepet kap a hal és vad gasztronómia, illetve az ezekhez tartozó borkultúra bemutatása is.