Mitől lesz jó egy hely turisztikailag? – podcast

Forrás: turizmus.com

 2023. november 06. 12:11

Mitől lesz turisztikailag is jó egy hely, mi a jó helyek definíciója és arcéle – többek között ennek ered utána a Dunakavicsok turisztikai podcast 31. epizódja.

Az adás szerkesztői – Kovács Balázs nemzetközi turisztikai szakértő és Nagy-Szász István közép-európai szállodai menedzser – ismertetik a közelmúltban megrendezett hazai szakmai konferenciák témáit, beszámolnak az ott elhangzottakról.

Így tudósítást hallhatunk a Metropolitan Egyetem (METU) idei turizmus világnapjára szervezett ünnepi eseményéről, majd a Planet Budapest 2023 fenntarthatósági expóról. A kiállításon látott és hallott meglepő és sokkoló adatok mellett a stáb ismerteti azokat az új technológiákat és cselekvési lehetőségeket, amelyek reményt adhatnak a klímaválság enyhítésére, Földünk megbolydult társadalmi, gazdasági és ökológiai rendjének helyreállításra.

Ezt követően a Kodolányi János Egyetemen szervezett Turizmusföldrajzi Szimpóziumról hallhatunk beszámolót, lehull a lepel, hogy mitől lesz egy hely "jó hely", és milyen ismérvei vannak a turisztikai jó helyeknek.

A turisztikailag jó helyek ismérvei is kiderülnek az adásból

Fotó: 123rf.com

Kiderül az is, hogy mi a párhuzam Ray Oldenburg „harmadik hely" elmélete és az osztrák turizmus stratégiai mesterterve (Masterplan T) között.

Az adás második felében beszámolót hallhatunk az osztrák utazási irodák szövetségének, az Österreichischer Reiseverband (ÖRV) őszi itáliai kongresszusán megtapasztalt szakmai aktualitásokról. A podcast hallgatói megismerkedhetnek a kongresszus helyszíne, a dél-olaszországi Kalábria régió turisztikai adottságaival és jövőbeni terveivel.

A friss Dunakavicsok podcastadást meghallgatva, megérthetjük, hogy a turisztikai termékfejlesztés csúcsa az élményfejlesztés, a legtökéletesebb élményfejlesztés pedig az, ahol egyfajta transzformáció történik. A szakemberek beszélnek arról is, milyen tényező szükséges ahhoz, hogy az élmények hatása maradandó legyen.

A teljes adás meghallgatható alább.