MTSZA: karriertámogatás, márkaépítés és minőségi turizmus

Szerző: Fucskó Hajnalka

Forrás: turizmus.com

 2020. február 27. 17:57

A Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány hosszú távú karriertámogatási programjának második lépéseként debütált a CheckINN Turisztikai Karrier Expo az Utazás kiállításon – mondta Princzinger Péter a vásár megnyitóján. Az MTSZA elnöke 2020 feladatairól is beszélt.

A karriertámogatási program első lépéseként hirdették meg a felsőoktatásban tanulók számára a CheckINN Turisztikai Innovációs Versenyt, amelynek díjátadóját a február 1-jei Turizmus Évadnyitó Gálán tartották – emlékeztetett az elnök. Az Utazás kiállítás újdonságaként megrendezett első hazai turisztikai állásbörzén közel 50, a szektorban munkát kínáló cég várja ajánlataival csütörtökön és pénteken az álláskeresőket.

Közel 50 cég kínál álláslehetőséget a turizmusban csütörtökön és pénteken

Fotó: Fraunholcz Attila

Princzinger Péter a 2020-as év kihívásai kapcsán arról is beszélt a megnyitón, hogy a Magyar Turisztika Ügynökség WOW Hungary és Spice of Europe kampányainak köszönhetően Magyarország ismét felkerült a globális turizmus térképére, most a következő feladat a desztinációs márkák megalkotása. „Ha van valaki, akitől lehet tanulni a márkaépítésben, az éppen Olaszország” – fogalmazott az elnök, utalva az Utazás kiállítás idei külföldi díszvendégére, és jó példaként hozva Toszkánát, Nápolyt, valamint Szicíliát, amelyek önálló arculattal rendelkező, az utazókban érzelmeket keltő desztinációk.

Princzinger Péter interjút ad az első ChecINN Turisztikai Karrier Expóról

Fotó: Fraunholcz Attila

Magyarország célkitűzése nem a turisták számának további növelése, hanem a minőségi, azaz magasabb költési hajlandóságú, szabadidős és üzleti utazók megnyerése. Ennek érdekében új szakmai és üzleti modellt készítenek elő az MTÜ, az MTSZA, a MICE-turizmusban érdekelt szolgáltatók és Budapest együttműködésére – tette hozzá Princzinger Péter.