Multifunkcionális lesz a Puskás Aréna – videó

Forrás: MTI

 2019. november 14. 12:24

A pénteki Magyarország–Uruguay stadionavató mérkőzéssel megnyíló Puskás Aréna a futballmérkőzések mellett többek között koncertek, világkongresszusok rendezésével a turizmust is növeli majd.

Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese az M1-es tévécsatornán arról beszélt, hogy a kelet-közép-európai országokból érkező turisták száma szeptemberben 14-21 százalékkal nőtt Budapesten, a stadionban rendezendő sportesemények, koncertek pedig még több látogatót vonzanak majd a környező országokból.

A Puskás Aréna a vallási turizmusnak is óriási lehetőség, hiszen a 2020-as eucharisztikus világkongresszus nyitó szentmiséjét is ott tartják majd. Emellett a létesítmény 1500 fő befogadására alkalmas konferenciahelyszínére olyan vendégeket várnak, akik 50-80 százalékkal többet költenek, mint a szabadidős motivációjú látogatók – tette hozzá.

A Puskás Aréna akár 1500 fős konferenciákat is tud majd fogadni

Fotó: Puskás Aréna Facebook-oldala

A pénteki ünnepélyes megnyitón ott lesz az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke, Aleksander Ceferin, aki elismerően nyilatkozott arról, hogy immár Budapest rendelkezik az egyik legszebb stadionnal Európában.

„Természetes, hogy egy ilyen csodálatos stadiont Puskás Ferencről neveznek el, aki megelőzte a korát, rendkívüli tudással és vezetői képességekkel rendelkezett” – nyilatkozott Ceferin.

A magyar–uruguayi mérkőzés pénteken 19 órakor, előtte az ünnepség 17.30-kor kezdődik.

Addig is nézze meg, hogyan épült fel és milyen lett a Puskás Aréna!