4 milliárd forintért árulja a főváros a Rác Hotelt

Forrás: turizmus.com

 2023. április 18. 10:46

A bérbeadás mellett eladásra is kínálja a főváros a Rác Hotelt, a hasznosításból befolyó pénzből nyitnák újra a Rác fürdőt.

Eladásra vagy bérbeadásra is kínálja a főváros a Rác Hotelt, ennek a bevételéből nyitná újra a hotelhez tartozó Rác fürdőt – vette észre a hvg.hu.

A szálloda – bár a főváros a korábbi nyilatkozatai szerint inkább hosszú távú bérbeadásban gondolkodott – felkerült a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ (BFVK) ingatlanhirdetései közé. A főváros, illetve a BFVK két pályázatot futtat a Rác Hotellel, egyet értékesítésre, egyet pedig hosszú távú bérbeadásra és üzemeltetésre. „Meglátjuk, melyikre reagál a piac” – nyilatkozta Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes.

Eladásra és bérbeadásra is kínálja a Rác Hotelt a főváros

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A BFVK minimum 4 milliárd forint (plusz áfa) áron hirdeti a hotelt, amihez egy 3,4 ezer négyzetméteres területrész földhasználati joga is jár. Utóbbiért legalább évi 66,4 millió forint (plusz áfa) földhasználati díjat várnak.

A hányattatott sorsú, 2010-re már szinte 100 százalékosan felújított, de azóta kihasználatlanul álló Rác fürdőt és a mellé épült szállodát 2021-ben vásárolta vissza, illetve meg a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) 5,1 milliárd forintért, és idén februárban már az is napvilágot látott, hogy melyik cég újíthatja fel a történelmi fürdőt, ami elengedhetetlen az újranyitáshoz.