500 millió euróból, a fenntarthatóság jegyében terjeszkedik az a&o hostellánc

Forrás: turizmus.com

 2024. március 11. 13:16

Az a&o hostellánc mintegy 500 millió eurót fektet be a vállalat bővítésébe a következő években. A növekedés egyik fő területeként a már meglévő irodai és kiskereskedelmi ingatlanok szálláshelyekké történő átalakítását jelölték ki.

Az alapító-vezérigazgató Oliver Winter elmondta, hogy rugalmasak az ingatlanszerződések tekintetében: "Legyen szó bérleti- vagy tulajdonjogról, új építésről vagy átalakításról, rugalmasak vagyunk, és növekedni akarunk. Ingatlanbővítésünk az ingatlantípusok széles skálájára terjed ki" - mondta.

Az a&o fontosnak tartja a fenntarthatóságot, azzal pedig, hogy új épületek felhúzása helyett már meglévő ingatlanokat alakítanak át, csökkentik a szén-dioxid kibocsátást. Szakértők szerint akár 30 évnyi működés CO2-kibocsátását spórolhatják meg a lépéssel. Ez segíti a céget abban, hogy kitűzött céljukat elérve 2025-re Európa első nettó zéró kibocsátású hostelláncává váljanak.

A cég közleménye szerint karbonlábnyomuk jelenleg éjszakánként 3,73 kilogramm, ami közel 80 százalékkal alacsonyabb, mint az iparági versenytársaké. A vállalat legújabb ingatlana, az a&o Florence egy jó példa arra, hogy irodaházból is lehet szálláshelyet kialakítani: az új ház 470 ágyat kínál majd a történelmi belvárosban, a Piazza del Duomótól sétatávolságra.

Winter elmondta, hogy Európa-szerte tovább bővítik majd az a&o hálózatot. Olyan kulcsfontosságú helyszíneken nyitnának házakat, mint London, Párizs, Róma, Madrid, Lisszabon, Berlin, München, Prága vagy éppen Amszterdam.

ao_firenze

Közigazgatási épületből hostel: az új, Firenzében található a&o nyáron nyitja meg kapuit

Fotó: a&o Hostels

Az a&o jelenleg 25 városban és 9 európai országban működő 38 egységének egy közös jellemzője van: a központi elhelyezkedés, mely tömegközlekedéssel könnyen megközelíthető. Emellett a korábbi iroda- és kereskedelmi ingatlanok átalakítása egyedi jelleget is kölcsönöz a helyszíneknek: "Nagyon rugalmasak vagyunk a házaink méretének és alaprajzának szempontjából, ez pedig megkönnyíti és felgyorsítja a megvalósítást" - mondta Winter.

Az a&o 2023-ban kivételesen erős évet zárt 6,1 millió vendégéjszakával, 2,7 millió vendéggel és 217 millió eurós forgalommal. Az utazási ágazat újjáéledése az utazás iránti érdeklődés tartós növekedését jelzi, a nyári foglalások pedig már most meghaladják a pandémia előtti szintet.

Kapcsolódó cikkek