Rekordévet zárt az a&o hostellánc

Forrás: turizmus.com

 2024. február 12. 13:09

A berlini székhelyű a&o hostelcsoport kifejezetten erős, rekordokkal teli évet tudhat maga mögött, s a vállalat ezzel a lendülettel vetette bele magát a 2024-es évbe is: terveik szerint idén újabb csúcsokat döntenek majd meg.

Soha ilyen jó évet nem zárt még az a&o: a 6,1 millió vendégéjszakával (szemben a 2022-es 5,55 millióval), 2,7 millió vendéggel (2022: 2,2 millió) és 217 millió eurós (2022: 172 millió) forgalommal történelmi rekordot értek el a cég életében. "Nagy terveink vannak a jövőre nézve, cégünk történetének kulcsfontosságú mérföldkövei felé tartunk - új házakat szeretnénk nyitni és jobban koncentrálunk majd a fenntarthatóságra, illetve a jövőbe mutató munkakultúrára" - mondta el Oliver Winter, a cég alapító-vezérigazgatója.

Kiemelte, hogy a hostellánc házaiban átlagosan 76%-os volt a szobafoglaltság (2022: 67%), 600 ezer hívás érkezett a foglalási forródrótra, több mint 85 ezer alkalommal használták a vendégek a chatbotot és 250 ezren töltötték le az alkalmazásukat.

A vezérigazgató beszélt arról is, hogy a hostelek a jövő szállásai: a gazdaságilag nehezebb időkben az emberek inkább a kedvező árú termékeket választják, majd az a&o hostelekben szerzett jó élményeknek köszönhetően a későbbiekben vissza is térnek. Azonban míg a szabadidős turisták száma fokozatosan egyre magasabb a hostelekben, az üzleti utazók aránya még csak most érte el a kétszámjegyű százalékos tartományt. "Itt még egyértelműen van hova fejlődni, és nagyon bízom abban, hogy a szegmens tovább fog növekedni" - mondta el Winter.

 

A fenntarthatóságra koncentrálnak

"A megfizethető, fenntartható utazás továbbra is a programunk" - erősíti meg az a&o alapítója. Ezeket a törekvéseket 2024-ben is erősítik majd: a vállalat mintegy kétmillió eurót fektet be többek között energiahatékony építési és felújítási intézkedésekbe. A következő nagy mérföldkő, hogy az a&o Európa első zéró karbonkibocsátású hostellánca legyen, ehhez azonban 2025-ig sokat kell tennie a vállalat zöld csapatának: többek közt az egy vendégéjszakára jutó karbonlábnyomot a jelenlegi számított 3,73 kilogrammról 3,0 kilogramm alá kell csökkenteniük. A mérések 2015-ös kezdete óta az a&o mintegy 56 százalékos karbonkibocsátás-csökkentést ért el, bőven megelőzve ezzel versenytársait.

aohostel

A cég több szempontból is történelmi rekordot ért el a 2023-as évben

Fotó: a&o Hostels

 

Rugalmasság, sokszínűség, mentorálás

Jelenleg 48 nemzet állampolgárai dolgoznak az a&o hosteleiben. A 25 németországi ház recepcióján a német, mint anyanyelv már nem feltétel, a workation (nyaralás alatt végzett munka) és a cégcsoporton belül történő munkaerő-felvétel a mindennapok része. Emellett rugalmas munkaidőmodelleket, mentorprogramokat és egyéb képzési és továbbképzési programokat vezettek be, hogy minél több fiatalt csábítsanak a vállalathoz. Mindeközben az a&o ismét bebizonyította, hogy digitális úttörőnek számít: az idén elsőként kiosztott German App Award-on a hostellánc "Mobilitás és utazás" kategóriában győztesként került ki, 30 ezer fogyasztói szavazat alapján.

 

Nyár elején nyílik a legújabb ház

Az a&o új háza Firenzében nyílik majd, a Campo di Marte vasútállomáson. A központi helyen található hostel alig félórányi sétára lesz a Piazza del Duomótól, a történelmi belvárosban. A berlini székhelyű hostelcsoport 39. hostele mintegy 121 szobát kínál majd a Via Mannelli 119. szám alatt található, egykori közigazgatási épületben.