A digitálisan előre menekülő turisztikai szolgáltatóké a jövő – podcast

Forrás: turizmus.com

 2022. december 19. 17:27

Az innovatív digitális szolgáltatások fontosságáról beszélgetett Ilyés Noémi, a CheckINN programigazgatója és Katona Zoltán, a Morgens Design Kft. ügyvezetője Érczfalvi András műsorvezetővel a Trend FM „Minőség és innováció a turizmusban" című sorozatának legutóbbi adásában.

A műsor mindkét vendégét komoly szakmai elismeréssel jutalmazták a közelmúltban. Ilyés Noémi a legmagasabb állami kitüntetésnek számító Kőrösi Csoma Sándor-díjat vehette elsősorban a fiatalokért végzett munkájáért, a Morgens pedig az Év Technológiai Újítása Termék Innovációs Díj pályázaton lett győztes Roomsome Loyalty elnevezésű, automatizált online törzsvendég- és hűségprogram szoftverével.

A négy éve indult CheckINN eredetileg egyetemista fiatalok ötleteinek kívánt teret biztosítani. Az eredeti célt megtartva a programigazgató ma már az is fontos feladatuknak tartja, hogy edukáljanak és hidat építsenek az ötletek és az azokat befogadni hivatott szakmai közeg közé. Mára 10 különböző platformmal rendelkeznek és maguk is nyújtanak innovatív digitális szolgáltatásokat.

Az interjúban szó esik arról is, négy év alatt hová jutott és milyen ötleteket karolt fel sikerrel programjuk, és milyen problémákra keresik a megoldást az idei verseny résztvevői. „Nem születhet minden évben az ágazatot felrobbantó innováció, de az apró újítások is sokat jelenthetnek" – emelte ki a fiatal programigazgató. Az idei megmérettetésen induló 50 csapat jelenleg dolgozik pályázatán, a győzteseket a február elsejei turizmus gálán ismerheti meg a közönség.

Katona Zoltán szerint szinte megtalálják őket az újítással kapcsolatos ötletek. Egykori szállodásként maguk is ismerik a piac rezgéseit, a nemzetközi ötletversenyeket is követik. „A legnagyobb innovátorok mégis maguk a partnereink, mi pedig igyekszünk az ötleteiket beépíteni a rendszereinkbe" – hangsúlyozta a szakember. Győztes programjuk, a Roomsome Loyalty az első magyar, független szállodáknak készült online törzsvendég- és hűségprogram a piacon. Termékük számos előnyt nyújt a vendégeknek, a szegmentált adatbázis, a perszonalizáció, a visszatérő vendégek megszólítása és egyéb attribútumok révén pedig jelentős üzleti lehetőségeket kínál a szálláshelyeknek. „Az edukálás és a digitális nyitottság átadása fontos küldetésünk, ezért partnereink nem csak egy dobozos terméket, hanem ajánlásokat és jó gyakorlatokat is kapnak" – magyarázta Katona Zoltán.

A műsorban hallhatnak a foglalási és fogyasztási szokások megváltozásáról, a hiperperszonalizációról, valamint arról is, mitől érezheti magát a vendég győztesnek egy foglalási folyamat végén és mennyit ér egy virtuális ölelés.