A Lánchíd felrobbantását is látta a Földszinti szekció

Forrás: turizmus.com

 2019. november 21. 12:50

Új, innovatív szolgáltatásokat mutattak be workshop formában a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége Földszinti szekciójának őszi ülésén. Touchgametables, VR szemüveg, Access4You akadálymentes audit, Taxim és Aranykulcsosok szerepeltek a vetésforgóban.

Alkalomról alkalomra tud újat mutatni a résztvevő recepciósok, front office managerek számára az MSZÉSZ Földszinti szekciója: Franciscy Gergő szekcióvezető hagyományt teremtett abból, hogy rendre egy sor innovációt mutat be ezeken az alkalmakon, ráadásul élvezetes, átélhető, hatékony formában.

Minden asztal megtelt a workshopon

Fotó: turizmus.com

Ezúttal öt asztalnál ötféle szolgáltatást ismerhettek meg vetésforgóban a szakemberek. Az esemény iránti érdeklődést mutatja, hogy minden asztalnál foglaltak voltak a székek a délelőtt során.

 

Touchgametables, ami összehoz

A négygyerekes házaspárt épp gyerekei inspirálták arra, hogy létrehozzanak egy olyan digitális játékot, ami nem elszeparál, hanem összehoz. Bár gyerekeknek szánták, hamar kiderült, hogy a felnőttek is élvezik a digitális társasjátékot, amely a legkülönbözőbb internetkapcsolattal és elektromos árammal rendelkező közösségi térben elhelyezhető. Bármennyi játék feltelepíthető rá, a résztvevők többek között a scrabble-t, a malmot, a memory-t próbálhatták ki.

A vendéget akár a bárban is marasztalhatja a kihelyezett digitális játékasztal

Fotó: turizmus.com

Az egyszerű érintőképernyős kezelés mindenkinek megy, és a játék nagy rendezvények számára ugyanolyan érdekes lehet, mint egy lobby bár szolgáltatásainak kiegészítőjeként, ahol a nap végén szívesen elidőz a vendég, és így többet is fogyaszt. Az asztal bérelhető, könnyen telepíthető, sokat hozzátesz a vendégélményhez.

 

VR-túrák a városban

Szintén a vendégélményt maximalizálja a másik nagyon innovatív szolgáltatás: a VR Tours 7 állomásos, 1,5 órás túráján állomásonként belekukkanthatnak a VR-szemüvegbe a résztvevők, és azonnal török kori vagy 1848-as harcokba csöppennek, átélhetnek néhány II. világháborús pillanatot, benne a Lánchíd felrobbantásával, vagy megborzonghatnak az 1956-os élményektől is.

Az MSZÉSZ titkára, Sárvári-Deák Zsófia is virtuális túrát tett

Fotó: turizmus.com

A környezetet, épületeket teljes történelmi hűséggel rekonstruálta a magyar start up-vállalkozás, ráadásul a szemüvegen át nemcsak állóképeket látunk, hanem részesei is lehetünk a történéseknek. Hátborzongató érzés. A túrák rendkívül népszerűek, előzetes bejelentés alapján pedig akár 40 főig bővíthető egy-egy túra létszáma. A cég külföldön is hódító útra indul, a következő város Róma lesz jövőre.

 

Milyen a profi akadálymentesítés?

Erre ad választ az Access4You nevű, nemrég indult magyar cég. Kerekesszékkel élő alapítója megelégelte, hogy a vendégeknek kevés információ áll a rendelkezésére utazás előtt az akadálymentességről. Gyakran aki azt állítja magáról, az sem mindig tud megfelelni a kívánalmaknak, ám ez csak megérkezés után derül ki.

Rehabilitációs szakemberek bevonásával 550 pontból álló objektív szempontrendszert dolgoztak ki, nemcsak a kerekesszékesekre, vagy a babakocsit toló anyukákra vonatkozóan, hanem mindenkire, aki kiemelt odafigyelést igényel.

550 pontból áll a Access4You rendszere

Fotó: turizmus.com

Gondoltak a látás- és hallássérültekre, sőt azokra is, kik valamilyen kognitív hiánnyal élnek, például autisták vagy Down-kórosok. Mint megtudhattuk, sok apróság nem is pénzkérdés, már néhány matrica is óriási segítség lehet. Az audit három évre szól, éves védjegyhasználati szerződéssel.

 

Taxi gombnyomásra

Bemutatkozott a Taxim is, amely annyiban nyújt többet más taxiszolgáltatókhoz képest, hogy egy nagyon profi online felület áll mögötte.

A rendszer könnyen kezelhető és rendkívül praktikus

Fotó: turizmus.com

A taxikat ezek keresztül, telefonálgatás nélkül rendelheti meg a recepció, azonnal pontos információt kap róla, mikor érkezik az autó, minden könnyen, egyszerűen lekövethető. A rendszert a workshopon gyakorlatban is szemléltették: néhány gombnyomással minden egyszerűen intézhető.

Jelenleg 110 sofőrrel és csak 6 évesnél fiatalabb autókkal dolgoznak, és kiemelten odafigyelnek a szolgáltatás minőségére.

 

Az elmaradhatatlan Aranykulcsosok

Az Aranykulcsos "asztalnál" arról hallhattunk, milyen volt egy recepciós élete régen és milyen kompetenciákkal kell rendelkeznie ma, milyenek ma a vendégek elvárásai, és mitől jó ma egy recepciós. Az Aranykulcsosok Egyesületének bemutatása mellett arról is szó esett, hogy igyekeznek motiválni, és akár nemzetközi versenyekre is küldeni a fiatalokat, illetve rendszeres összejövetelek keretében megosztani egymással az újdonságokat és a tapasztalatokat.

Az Aranykulcsosok is bemutatkoztak az eseményen

Fotó: turizmus.com