Ausztriai síhoteleket vásárolt a BDPST Group

Forrás: turizmus.com

 2021. október 15. 19:19

Tovább erősítette pozícióját a nemzetközi hotelpiacon a BDPST Group, miután megvásárolt az ausztriai muraui sírégióban egy 43 és egy 91 szobás hotelt tulajdonló céget – tájékoztatta szerkesztőségünket a cégcsoport.

A BDPST még nyáron lépett ki a nemzetközi piacra azáltal, hogy 2021. július 15-e óta üzemelteti a Los Alcazares településen Murcia tartományban található, 84 szobás Hotel Atrio del Mart.

A spanyolországi piacra lépés után most Ausztria került a fókuszba, a muraui sírégióban megvásárolt hotelek üzemeltetését a cégcsoport hotelmenedzsmenttel foglalkozó leányvállalata, a BDPST Hotel Management végzi már október óta. A szállodák jelenleg zárva vannak, a szükséges előkészületek után a tervek szerint decemberben nyitnak ki újra ­– tudatták.

A Kreischberg lábánál fekvő Relax Hotel

Fotó: relaxmurau.at

A tájékoztatás szerint az egyik szálloda a Relax Hotel, amely pályaszállásként 91 szobával négycsillagos színvonalon várja a vendégeket. Szolgáltatásai között étterem, bár, konferencia különterem, wellness, fitness, bowlingpálya, gyerekjátszó, fűtött sítároló, kerékpárkölcsönző és tároló, tágas parkoló, ajándékbolt és szabadtéri játszótér is található. A wellnessrészleg medencével, gyermekmedencével, két, a sípályára néző finn szaunával, gőzfürdővel, infraszaunával és masszázsszolgáltatásokkal rendelkezik.A másik ingatlan az Alpenblick Hotel, amely a település egyik első szállodája és 43 tágas családi szobával rendelkezik, ezek 2019-ben lettek felújítva. A szálloda négycsillagos minőségű szolgáltatásokat nyújt, az étterem és bár mellett kinti és benti medencével, szaunavilággal, sószobával, többféle gyermekjátszó szobával, tágas zöld kerttel, játszótérrel és saját parkolóval rendelkezik.

„A BDPST Hotel Management, mint szállodaüzemeltető keresi a további terjeszkedési lehetőségeket külföldön, illetve célja, hogy a Magyarországon szerzett professzionális szálloda- és étteremüzemeltető tapasztalatát külföldön is kamatoztassa" – mondta Somlyai Zoltán, a BDPST Group szálloda divíziójának vezetője. Hozzátette: a két új ausztriai szálloda ebbe a stratégiába illeszkedik szervesen, kiegészítve két síszállodával az eddigi két magyarországi vidéki wellness-, három városi és egy spanyolországi tengerparti egységet magában foglaló szállodaportfóliót.

A cég szintén ezen a héten jelentette be, hogy újabb butikszállodát vásárolt Budapest belvárosában.