Újabb belvárosi szállodával bővül a BDPST Group hotelportfóliója

Forrás: turizmus.com

 2021. október 13. 17:21

Megújult belsővel és teljesen újragondolt koncepcióval nyitja meg újra a kapuit 2022-ben az Október 6. utca és a Szabadság tér sarkán található neoklasszicista épületben található, korábban az Iberostar által üzemeltetett szálloda, amelyet októberben vásárolt meg a BDPST Group.

„A hotel nem csak belsőépítészetileg újul meg, hanem egy fiatalos, urbánus koncepció mentén kel új életre, amely a friss megközelítésével színesebbé teszi a Budapest belvárosában elérhető prémium szálláskínálatot. Az új koncepció részeként az 50 szobás hotel üzemeltetése mellett egy új étterem megnyitását is tervezzük a szállodában” mondta Somlyai Zoltán, a BDPST Group szálloda divíziójának vezetője.

Hozzátette: A megújuló hotel továbbra is a magasabb színvonalú szállodákat preferáló, ugyanakkor a klasszikusan nagy szobaszámú házakat kerülő vendégkörre épít, amelynek fontos a szálloda központi elhelyezkedése, illetve az, hogy egy újszerű, személyre szabott szolgáltatást kapjon.

Az Iberostar Október 6. utca és Szabadság tér sarkán álló szállodáját vette meg a BDPST Group

Fotó: agoda.com

Amint arról beszámoltunk, a cégcsoport idén nyáron megvásárolta a Dorottya utcában található, 2018-ban épült, 137 szobával rendelkező, 3 csillag superior minősítésű D8 hotelt, amely a járványhelyzet okozta több mint másfél éves leállást követően nyithatott újra a BDPST Hotel Management üzemeltetésében.

A BDPST Group első belvárosi egysége, az Andrássy út 116. szám alatt található Alice Hotel pedig 2020 őszén nyílt meg, a szállodának otthont adó műemléki védettségű villaépület teljes körű felújítását követően.A cégcsoportnak jelenleg egy további jelentős fővárosi hotelfejlesztése van folyamatban: a Vörösmarty tér szomszédságában, a Mahart-, valamint a Futura-házat is átölelő patinás épülettömb teljes körű felújítása révén egy ötcsillagos szálloda jön majd létre 2022 végén, 2023 elején.Ezt a butikhotelt is a BDPST Hotel Management Zrt. fogja üzemeltetni – közölték.

A cég Magyarországon jelenleg a BOTANIQ Turai Kastélyt, a tarcali Andrássy kúriát, Budapesten az Alice Hotelt és a D8 hotelt üzemelteti, valamint a spanyolországi Los Alcazaresben a Hotel Atrio del Mart.