Az Accor üzemelteti a Dreamland Holding új szántódi és tokaji szállodáit

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2022. június 16. 16:21

A tokaji szálloda Minaro MGallery Hotel néven, legkésőbb október elsején, a szántódi Mövenpick BalaLand Family Hotel legkésőbb december elsején megnyitja kapuit ötcsillagos minőségben – tájékoztatta szerkesztőségünket Szepesi Richárd szakmai befektető.

„Június 13-án aláírtuk az Accor szállodaüzemeltetővel a menedzsment szerződést mindkét szállodára hosszútávú időszakra" – közölte szerkesztőségünkkel a hírt Szepesi Richárd, a Bambara Hotel, a Shiraz Hotel és a BalaLand Residence tulajdonosa, a Dreamland Holding Zrt. társtulajdonosa, hangsúlyozva, hogy üzleti modelljük – multinacionális üzemeltetővel vidéki resort szállodákat üzemeltetni – egyedülálló Magyarországon.

A beruházásokkal kapcsolatban megtudtuk: a Minaro Hotel kivitelezése július 31-re, a BalaLand Hotel és Familypark szeptember 30-ra befejeződik, a birtokbavételt követően az üzemeltetés megszervezése legfeljebb két hónapot vesz igénybe. Szepesi Richárd nem szakad el teljesen a szállodáktól, szakmai befektetőként az Accorral egyetértésben megtartotta a jogot a szállodai és a pénzügyi vezetés szakmai munkájának ellenőrzésére, az értékesítési és marketingmunka tanácsadással való segítésére.

A Mövenpick BalaLand Family Hotel főépülete Szántódon

Fotó: Dreamland Holding

A bejelentéssel párhuzamosan az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. is tájékoztatta befektetőit, hogy a pénzügyi befektetőként résztulajdonában álló Dreamland Holding Zrt. közvetett, kizárólagos tulajdonában álló Tokaj Csurgó Völgy Korlátolt Felelősségű Társaság, a Tokaj Aktív Turisztikai Központ Kft. és a Szántód BalaLand Family Kft. hosszútávú üzemeltetési megállapodást kötött az Accor Hotel Services Magyarország Kft.-vel. „Ennek alapján a megvalósítás alatt levő létesítményekre vonatkozóan 5 csillagos brand előírásoknak megfelelő üzemeltetési rendszer áll fel, amelyben az Accor Hotel Services Magyarország Kft. menedzsmentszolgáltatást nyújt a projekttársaságok számára" – olvasható a tájékoztatóban.

 

Felnőttbarát szálloda Tokaj mellett

Mint azt korábban megírtuk, a 100 szobás, ötcsillagos tokaji szálloda a város melletti Csurgó-völgyben található, tematikája a folyékony arany, illetve Dél-Amerika. A Kisfaludy-program pályázatán elnyert, csaknem 3,5 milliárd forint támogatással megvalósuló Minaro MGallery Hotel exkluzív szolgáltatásaival elsősorban a felnőtt célközönséget szólítja meg.

A Minaro MGallery Hotel tematikája a folyékony arany és Dél-Amerika

Fotó: Dreamland Holding

A fejlesztési területen lévő, 120 fős kapacitású gasztronómiai és rendezvényközpont egymilliárd forintos támogatással épült meg,  Az összesen 11 milliárd forintos beruházás négy projektelemből áll: a hotel és a gasztroudvar mellett út- és közműfejlesztés történik, személyzeti szállás céljára a tokaji Kelep Hotelt vásárolták meg és alakítják át.

 

Tematikus élménypark kisgyermekes családoknak Szántódon

Szántódon a francia-karib tematikájú, kisgyerekes családokat megcélzó Mövenpick BalaLand Family Hotel 109, ötcsillagos szobát kínál majd, elsősorban a kisgyermekes családokat megcélozva. A részben a Kisfaludy-program tematikus élménypark-fejlesztési konstrukciója támogatásával, együttesen közel 7 milliárd forint pályázati finanszírozási forrással megvalósuló FamilyPark a szállodával egy időben nyitja meg kapuit és Willy Fog, 80 nap alatt a Föld körül történetét követi majd végig.

Száraz és vizes játszótér a szántódi BalaLandban

Fotó: Dreamland Holding

Az összesen 19 milliárd forintos, négy projektelemből álló fejlesztés részeként a szomszédos RÉV Hotelből idővel modern személyzeti szállás, a műemléki védettségű csárdából olasz étterem létesül. A Dreamland Holding, Szepesi Richárd irányításával, négy vidéki kiemelt lokációs helyszínen, közel 60 milliárd forint értékben végez nagy volumenű fejlesztéseket. A balatonfüredi és a visegrádi projektek megvalósítása is újabb mérföldkőhöz érkezett, ezekről hamarosan bővebb tájékoztatást ígért lapunknak a szakmai befektető.