Baldauf Csaba az MSZÉSZ új elnöke

Szerző: Fucskó Hajnalka

Forrás: turizmus.com

 2021. július 14. 17:43

Új elnökséget és felügyelőbizottságot választott a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége szerdai tisztújító közgyűlésén.

Hosszú Covid-szünet után ismét élőben találkozhattak a szállodások az MSZÉSZ 53. közgyűlésén, a Budapest Kongresszusi Központban, amelyen egyben tisztújítás is történt.

A leköszönő elnök, Flesch Tamás délelőtt beszámolt a tagságnak arról, hogy az elmúlt bő egy évben a szakmai szervezet milyen lobbitevékenységet végzett.

A délután folyamán került sor a tisztújításra. Amint arról korábban beszámoltunk, több jelölés, majd visszalépések után, végül egyedül Baldauf Csaba, az MSZÉSZ általános alelnöke, az alsópáhoki Kolping Hotel igazgatója indult a posztért.

A tagság 94 százalék feletti szavazati aránnyal szavazott bizalmat az elnökjelöltnek, így a következő másfél évben, 2022. december 31-ig Baldauf Csaba lesz a szállodaszövetség elnöke.

A közgyűlés általános alelnöknek választotta meg Kovács Balázst, a Danubius Hotels vezérigazgatóját, gasztronómia társelnöknek pedig Gendur Andrást, a La Perle Noire Restaurant & Lounge igazgatóját, aki eddig az MSZÉSZ éttermi és rendezvényszekcióját vezette. Mindketten egyedüli jelöltek voltak a posztra.

Az MSZÉSZ új elnöksége: Kovács Balázs (általános alelnök), Gendur András (gasztronómiai társelnök) és Baldauf Csaba (elnök)

Fotó: Csárdás Ferenc

A szövetség felügyelőbizottságának tagja lett Maráczi Gábor, az Accent Hotels fejlesztési igazgatója, Mészáros Attila, a Danubius Hotels számviteli igazgatója, valamint Turbucz Ádám, a Mellow Mood Hotels finanszírozási és tranzakciós igazgatója.

Baldauf Csaba megválasztása után elmondta, a következő másfél évben is lesz dolga bőven a szövetségnek, ezért szükséges, hogy az elnökség és a választmány a tagsággal szoros együttműködésben dolgozzon, a munkában számít a tagok támogatására.

Az új elnök július 15-től lép pozícióba

Fotó: Csárdás Ferenc

Baldauf Csabával elnöki célkitűzéseiről május végén készítettünk interjút, amelyet itt olvashat el.

*

Frissítés:

A Marencich Ottó-emlékplakettet idén Géher Zoltánnak, a Zeine Hotels brand menedzserének és Flesch Tamásnak, az MSZÉSZ leköszönt elnökének, a Continental Group ügyvezetőjének adományozta az MSZÉSZ a szállodás szakma érdekében kifejtett erőfeszítéseiért. Az elismerést a gálavacsora keretében adták át a díjazottaknak.