Bezárt Szeged belvárosában a Tiszavirág Hotel

Forrás: turizmus.com

 2022. október 10. 15:40

"Sajnálattal tájékoztatunk benneteket, hogy a Tiszavirág Hotel és Kávézó 2022. október 10-től határozatlan időre bezár" – írta ki a Szeged egyik ékszerdobozának számító szálloda és vendéglátóhely a Facebook-oldalán.

A bezárás okát nem indokolták meg a posztban és a megyei sajtó is csak a bezárás tényét közölte, de vélhetően nem járunk messze az igazságtól, ha az energiaválság miatt megugrott rezsiköltségre gyanakszunk.

A butikszálloda és vendéglátóhely tíz éve, 2012 decemberében nyitotta meg kapuit a Hajnóczy utcai házban, amelyet még Politzer Samu aranyműves építtetett 1859-ben, romantikus stílusban. Korábban volt itt többek között ügyvédi iroda, bérelt itt lakást Löw Immánuel főrabbi, később pedig Gerner Róza rendezte be kalapszalonját. A korabeli dokumentumok szerint Vörös Malom néven mulató is működött az épületben – írtuk a hely megnyitásakor.

Tulajdonosai a műemlékvédelmi hivatal szigorú előírásait betartva, különleges kortárs építészei megoldásokkal újították fel a házat a pincétől a padlásig, amely teljes átalakítása után 12 szobát, spa-t, kávézót, bárt és látványkonyhás gourmet éttermet kínált Szeged belvárosában.

A napokban több szállodabezárásról is kaptunk hírt, Sopronban a Hotel Lövér már bezárt, Parádsasváron a kastélyszálloda bejelentette, hogy novemberben nem fogad vendégeket. Szeged ikonikus vendéglátóhelye, a Fehértói Halászcsárda is nehézségekkel küzd a megnövekedett rezsiköltségek miatt.

(Borítókép: Facebook / Tiszavirág)