Bemutatkozott a Botaniq Collection prémium turisztikai márka

Forrás: turizmus.com

 2024. április 13. 21:44

Impozáns rendezvény keretében a Pesti Vigadóban mutatták be a nemzetközi, illetve hazai szakmának és sajtónak a BDPST Group hoteleket és gasztronómiai egységeket összefogó ernyőmárkáját, a Botaniq Collectiont és annak hűségprogramját, a Botaniq Benefitet április 11-én.

A BDPST Group által létrehozott Botaniq Collection márka egységeiről az elmúlt években külön-külön már többször írtunk, azonban most először mutatkoztak be egyszerre, egy helyen. Olyan hotelek és gasztronómiai egységek tartoznak ide, amelyek bár tematikájukban eltérőek, környezetükhöz való viszonyulásukban, értékeikben azonosak.

A titkos kert koncepcióra épült a Botaniq Collection bemutatóestje

Fotó: turizmus.com

A Pest Vigadóba meghívott vendégek az érkezés első pillanatától érezhették, hogy egy különleges este részei lehetnek. A főlépcsőház fényfestését és az első emeleti folyosón gomolygó füstködöt mindenki le akarta fotózni, a gyönyörű Díszteremben pedig folytatódott az látványosságok és az attrakciók sora: egy titkos kert installációja, élő hárfazenére balettperformanszok és egy népi együttes kápráztatta el, illetve szórakoztatta az érkező vendégeket. Akik a bemutatóest során egy Botaniq „tanösvényt” járhattak végig és „titkos kertekben” ismerkedhettek meg a prémium kollekció egységeinek történetével, az általuk kínált élményekkel, kóstolhattak bele a gasztronómiájukba, valamint személyesen találkozhattak a vendéglátókkal, az ott dolgozó szakemberekkel is.

Minden egység egy külön "titkos kertben" mutatkozott be

Fotó: turizmus.com

A márka garanciát jelent a vendégek számára arra, hogy a hozzá tartozó,  autentikus atmoszférájú éttermekben és hotelekben minden alkalommal a megszokott minőség, színvonal és élmény várja őket.

A prémium kollekciónak jelenleg nyolc tagja van:

1–2. A márka zászlóshajója, a Botaniq Turai Kastély és annak étterme, a Clarisse. A Loire-menti kastélyok stílusát idéző hotel a 2020-as nyitása óta számos nemzetközi turisztikai díjat nyert, míg az étterem megkapta a Michelin Guide Hungary ajánlását.

3–4. A 2022-ben megnyílt budapesti Verno House és Michelin által ajánlott Flava Kitchen & More étterem, amelyek városi oázis koncepciója Budapest első parkja, a Szabadság tér története előtt tiszteleg.

5–6. A tarcali Andrássy Kúria & Spa, illetve a szintén Michelin-ajánlással bíró Bobajka Étterem és Kávézó, amely Tokaj-Hegyalja szívében egész évben várja vendégeit és a környéken kirándulókat a borvidék egyedi élményeivel.

7. A Botaniq Budai Klub, hazánk első, angolszász mintájú privát klubja 2023 őszén nyílt meg a Svábhegyen, természetesen illeszkedve a zöldövezeti környezetbe.

8. Legújabb egységük pedig az idén megnyílt sárvári Melea –The Health Concept, egy egyedi, holisztikus, egészségfókuszú koncepciójú longevity szálloda, amely személyre szabott kezelésekkel és programokkal fogadja vendégeit. A jövőben további egységekkel bővül a prémium ernyőmárka.

A kollekció természethez kötődő értékeire utalt a fogások tálalása is

Fotó: turizmus.com

Az exkluzív eseményen debütált a magyar brand hűségprogramja, a Botaniq Benefit is: a márka egységeit rendszeresen látogató törzsvendégek hűségpontokat gyűjthetnek, amelyeken keresztül nem csak egyedi kedvezményekben és előnyökben részesülhetnek, hanem egy aktív közösség tagjai is lehetnek.

„A Botaniq Collection több mint márka. Az értékteremtésre és a hagyományokon, történelmi örökségünkön alapuló történetmesélésre épül. Erősen kötődik a természethez, miközben egyedülálló, kortárs vendégélményt nyújt, és értéket közvetít – mondta Orbán Ráhel, a BDPST Group kreatívigazgatója, a BDPST Koncept ügyvezetője, a Botaniq Collection brand egyik megálmodója köszöntőjében. – A kollekció összes egységére igaz, hogy minden részletét aprólékosan, gondosan terveztük meg annak érdekében, hogy azok a vendégek jólétét, kikapcsolódását, feltöltődését szolgálják. Az általunk alkotott brandek, úgy gondolom, hozzájárulnak ahhoz, hogy az értékeink és a hagyományaink tovább éljenek” – tette hozzá.

botaniq_secretgarden

Orbán Ráhel, a Botaniq Collection márka egyik alapítója köszönti a vendégeket

Fotó: BDPST Group

Somlyai Zoltán, az üzemeltető BDPST Hotel Management Zrt. vezérigazgatója köszöntőjében a márka névadásáról elmondta, zászlóshajó egységüket, a Botaniq Turai Kastélyt vették alapul az elnevezéskor. „A BDPST Group a hazai turizmus – ezen belül is a felső kategóriás szegmens – fejlődésének katalizátora kíván lenni. A Botaniq Collection tagjai által nyújtott egyedi élmények, illetve a most debütált Botaniq Benefit hűségprogramunk mind azt a célt szolgálják, hogy újabb vendégkört vonzzunk Magyarországra, illetve Budapestre” – mondta.

Az est kulturális programját a Győri Balett rövid előadása koronázta meg

Fotó: BDPST Group

A Botaniq Collection ünnepélyes bemutatkozó eseményéhez egy, a márka értékeit kifejező CSR aktivitás is kapcsolódott. Ennek keretében az őshonos magyar fafajtákat fennmaradását célzó Tündérkert Mozgalom egy tagját, a Szenyorita Közhasznú Egyesület által működtetett Tündérkertet bemutatva hívták fel a vendégek figyelmét természeti örökségünk fenntartásának jelentőségére és a hátrányos helyzetű gyermekek és közösségek támogatására.